un sommet poutine biden dependra des decisions americaines dit riabkov 20210531134609

El viceministre d'Afers Exteriors rus, Serguei Riabkov, ha avisat els EUA del risc que suposa un subministrament creixent a Ucraïna d'armament, alertant d'un xoc directe, si Washington continua proporcionant armes i sistemes llançamíssils a Kíiv.

"Tots els subministraments d'armament, que continuen i van en augment, incrementen els riscos d'aquest desenvolupament", ha assegurat Riabkov, segons recull l'agència RIA Nóvosti. A més, ha dit que veu l'ajuda militar nord-americana a Ucraïna "extremadament negativa".

També ha culpat Washington de l'escalada de les hostilitats a Ucraïna: "Els Estats Units no fan res per trobar algun tipus de solució. Va ser exactament el mateix durant molts anys abans del començament de l'operació militar especial".

Per la seva banda, el president nord-americà, Joe Biden, en un article d'opinió a The New York Times, ha escrit: "Ens hem mogut ràpidament per enviar a Ucraïna una quantitat significativa d'armament i municions perquè pugui lluitar al camp de batalla i estar en la posició més forta possible a la taula de negociacions".

contador