ep tecnologia blockchain 20201221105005
PIXBAY - Archivo

Wall Street es mou amb to negatiu, després dels descensos de dimecres, que van ser molt més importants, de nou, al sector tecnològic, amb caigudes properes al 3% per al Nasdaq, però que no van arribar a l'1% al Dow Jones.

  • 17.526,80
  • 0,32%

Així, continua la rotació d'actius de les 'mans fortes' (fons d'inversió, sobirans i de pensions) cap als actius més cíclics. És a dir, els més associats al cicle econòmic i la recuperació de l'activitat que es preveu durant els 2021 i 2022.

I és que cada vegada són més els analistes que anticipen un fortíssim creixement econòmic als Estats Units i a nivell mundial, sobretot a partir del segon semestre del present exercici, davant les previsions que la pandèmia de coronavirus sigui controlada.

Joe Biden va anunciar que els EUA disposarà de vacunes per immunitzar tota la població adulta a finals de maig, per la qual cosa el creixement es dispararà a un ritme no vist des de l'era Reagan, segons Oxford Economics; i la inflació "saltarà a màxims de l'última dècada".

A més, els experts de Wells Fargo esperen "un sòlid creixement econòmic aquest any amb un modest augment de la inflació". En la seva opinió, la pujada en el rendiment del bo nord-americà a 10 anys, que es manté estable a l'1,47%, "reflecteix la creença del mercat que el creixement i la inflació haurien de dirigir-se cap als nivells apropiats a mesura que la pandèmia disminueixi. Veiem això com una cosa positiva per a les accions i altres actius de risc, com les matèries primeres".

Per la seva banda, els analistes de Pimco, un dels majors inversors en renda fixa, esperen que la pandèmia "quedi contralada durant la segona meitat de 2021" i que els EUA pugui arribar a un creixement del 7% al llarg de l'any.

A l'agenda econòmica, s'han publicat les dades d'atur setmanal, després de conèixer aquest dimecres un fluix dada d'ocupació de la consultora ADP, avançament de les dades oficials que es publicaran aquest divendres (el consens espera la creació de 180.000 llocs de treball) .

A nivell monetari, el president de la Fed, Jerome Powell, participa a un debat econòmic organitzat per The Wall Street Journal. El banc central celebrarà la seva reunió la setmana que ve, amb el focus en les seves noves expectatives d'inflació i creixement.

"Tot i que la progressiva tendència a més cicle a les carteres d'inversió es mantindrà a mitjà termini, a curt és previsible que els bancs centrals frenin una pujada descontrolada de TIR (rendiments de bons sobirans) que compliqui la recuperació econòmica", afirmen des de Renta 4.

Sobre la intervenció de Powell, esperen que "podria reiterar una vegada més la idea que els estímuls monetaris es mantindran durant un llarg període, obviant el previst repunt de la inflació durant els propers mesos que es considera transitori i no estructural, i amb l'objectiu de complir amb els objectius de plena ocupació i inflació mitjana del 2% a mitjà termini". Tot i això, afegeixen, "si la intervenció verbal no és suficient, caldrà passar als fets".

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,5%, fins als 61 dòlars. L'euro es deprecia un 0,27% i es canvia als 1,2030 dòlars. A més, el bitcoin cau un 3%, fins als 49.350 dòlars; i l'unça d'or baixa un 0,1%, fins als 1.714 dòlars.

Noticias relacionadas

contador