wall street portada 2020

Wall Street ha arrencat setembre trepitjant fort. Els principals índexs estatunidencs cotitzen aquesta dimecres amb noves i sòlides pujades després de conèixer l'informe d'ocupació ADP, que es considera la prèvia de la dada d'atur dels EUA: el sector privat estatunidenc ha creat 428.000 ocupacions a l'agost.

  • 37.753,31
  • -

En el front empresarial, Tesla torna a ser notícia. Els d'Elon Musk volen capitalitzar el seu ral·li borsari anunciant una nova ampliació. Aquesta vegada serà de 5.000 milions de dòlars i, tot i el nodrit historial del fabricant en aquest sentit, el moviment ha enxampat per sorpresa a analistes com Goldman Sachs. "El més sorprenent és el 'timing' triat per la companyia, però cal recordar el seu historial d'ampliacions i els seus plans futurs d'expansió", argumenta el banc d'inversió. Durant la jornada d'avui, els seus títols registren caigudes superiors al 0,5%.

D'altra banda, a Morgan Stanley continuen veient amb bons ulls la renda variable a llarg termini encara que no descarten turbulències en el curt: "Seguim en una postura constructiva per als 12 mesos vinents, però és impossible predir les correccions de fins al 10% que poden tenir lloc i que d'altra banda no ens sorprendrien", assenyalen.

Els inversors estan també molt pendents de Washington, on demòcrates i republicans segueixen lluny d'arribar a un acord sobre un segon paquet d'estímuls per impulsar l'economia més gran del món.

ALTRES MERCATS

Al mercat de matèries primeres, el barril West texas cotitza a aquestes hores amb una lleugera pujada del 0,7% a 42,80 dòlars. Mentrestant, al mercat de divises, l'euro es devalua un 0,62% i es canvia a 1,1835 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo estatunidenc a deu anys se situa al 0,68%.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex reconquereix els 7.000 punts, malgrat que la seva banca continua donant clares mostres de feblesa. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat amb signe mixt després que l'economia australiana hagi entrat en recessió.

Noticias relacionadas

contador