new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street continua venent després de tancar amb pèrdues aquest dimecres. La Borsa de Nova York continua llastada pel mal comportament del sector tecnològic i de grans valors com Apple i Amazon.

Al front macroeconòmic, aquest dijous s'ha publicat l'índex manufacturer Empire State de novembre que ha pujat fins als 23,3 des dels 21,1, per sobre del 20,0 esperat. Encara que l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia del mateix mes ha baixat fins als 12,9 des dels 22,2, per sota de la previsió de 20,0.

D'altra banda, les peticions inicials de desocupació han pujat fins a les 214.000 des de les 214.000, gairebé en línia amb les 212.000 esperades. I les peticions contínues han pujat fins a les 1,67 milions des de les 1,63 milions d'euros, lleugerament per sobre de les 1,63 milions que anticipava.

A més, les vendes al detall d'octubre han repuntat un 0,8%, per sobre del 0,5% esperat, encara que la dada de setembre s'ha revisat a la baixa fins al -0,1% des del 0,1%. I les vendes al detall excloent-ne la partida d'Automòbils han pujat un 0,7%, per sobre del 0,5% esperat.

Finalment, l'índex de preus d'exportació ha repuntat l'octubre un 0,4%, per sobre del 0,1% previst. I l'índex de preus d'importació ha pujat durant el mateix mes un 0,5%, per sobre del 0,1% esperat.

INCERTESA SOBRE EL BREXIT

Un dels principals factors d'incertesa per als inversors és la possibilitat d'un Brexit dur, és a dir, una sortida desordenada de Regne Unit de la Unió Europea. Malgrat que Theresa May ha aconseguit el suport del seu gabinet a l'acord assolit amb la UE, les dimissions de diversos dels seus membres i les crítiques de conservadors i laboralistes fan preveure que tindrà molt difícil aconseguir l'aprovació del Parlament.

El millor termòmetre per valorar la situació és la lliura esterlina, que es deprecia un 1,48% enfront del dòlar, fins als 1,28 dòlars; i un 1,43% contra l'euro, fins als 1,1322 euros, a causa que els operadors consideren escasses les probabilitats que l'acord tiri endavant.

OPTIMISME DE POWELL

Per la seva banda, el president de la Reserva Federal dels EUA, Jerome Powell, va comentar ahir a la nit que "estic molt content amb l'estat de l'economia ara mateix". En la seva opinió, l'economia "està en bona forma i crec que pot créixer i créixer més ràpid".

Tot i això, també va admetre que la Fed i l'economia també afronten riscos, ja que el banc central ha de seguir endurint la seva política monetària per evitar un possible repunt de la inflació, però sense afectar el creixement.

Entre els factors negatius per a l'economia, va esmentar la debilitat del mercat immobiliari i també la finalització de l'estímul fiscal per la rebaixa d'impostos aprovada a finals del passat any.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'escena empresarial, Cisco Systems, una de les majors empreses de serveis per a xarxes informàtiques, avança un 4% després de superar ahir a la nit les previsions del consens amb els seus resultats del tercer trimestre.

A més, el fabricant de programari empresarial Oracle puja un 2% després de publicar que Berkshire Hathaway, vehicle inversor de Warren Buffett, ha elevat la seva participació en la companyia.

En negatiu, la cadena de supermercats Walmart cau un 1% després de publicar els seus comptes, mentre l'empresa tecnològica NetApp es desploma un 11% després d'incomplir les previsions amb les seves xifres.

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas repunta un 0,6%, fins als 56,62 dòlars, després de la seva caiguda de les últimes sessions. Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,12% respecte al dòlar, fins als 1,1301. Finalment, al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,08%.

Noticias relacionadas

contador