portada trump xi jinping
38.435,89
  • -
  • -

Wall Street registra guanys de l'1%. El mercat reacciona amb optimisme davant la creixent possibilitat que els EUA i la Xina arribin a un acord que posi punt i final a la seva guerra comercial.

Diversos portaveus dels EUA i la Xina segueixen negociant un acord comercial entre les dues majors economies del món. El secretari de Comerç nord-americà, Wilbur Ross, va afirmar aquest dilluns a la 'CNBC' que els dos països poden arribar a un acord "amb el qual poden viure i que toca diversos assumptes importants".

Per la seva banda, el Ministeri de Relacions Exteriors xinès havia afirmat anteriorment que Pequín té "bona fe" per treballar amb Washington i arribar a un acord abans de la data límit que van imposar les dues potències en el pròxim mes de març.

"La lluita pel poder entre els EUA i la Xina seguirà durant anys, però les dues economies s'estan desaccelerant i cap dels seus governs pot seguir polítiques que desencadenin una recessió global", afirmen els estrategs d’MRB Partners.

S'espera, a més, que Trump es dirigeixi a la nació aquesta nit (matinada espanyola) per parlar, entre altres motius, de la construcció del mur entre els EUA i Mèxic, que podria ser d'acer. El finançament del mur ha provocat el tancament de part de les activitats del govern federal per la falta d'acord entre demòcrates i republicans.

Al front macroeconòmic, s'esperen conèixer la balança comercial de novembre, l'enquesta d'ofertes de treball i rotació laboral i l'índex RedBook de la setmana del 4 de gener.

A nivell corporatiu, Tesla avança un 3% després que el fundador i màxim accionista d'Oracle, Larry Ellison, hagi revelat una inversió de 1.000 milions de dòlars en el fabricant de cotxes elèctrics.

A més, la cadena de grans magatzems Sears cau més del 40% després que s'hagi publicat que l'empresa matriu busca liquidar tots els seus negocis.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'S&P 500

L'S&P 500 ha protagonitzat una "correcció molt violenta d'entre el 50% -61,8% de retrocés de l'últim gran impuls alcista. Cosa que va portar el principal índex del món des dels 1.810 fins als 2.940 punts", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Aquest expert explica que, des de 2011, la mitjana mòbil setmanal de 200 sessions està actuant "al tick, com a suport", de manera que "qualsevol mínim possibilitat que Wall Street hagi construït un sòl de mercat passa perquè es respecti en tot moment els mínims de 2018, és a dir als 2.346 punts".

En la seva opinió, "a curt termini", l'S&P 500 pot seguir rebotant fins a "la zona de resistència, abans suport, dels 2.600-2.625 punts".

Noticias relacionadas

contador