trader-a-la-bourse-de-new-york-new-york-stock-exchange-wall-street 20200309094921

Wall Street registra caigudes moderades després de les dades d'ús del mes de març als EUA. L'atur al país ha pujat fins al 4,4% al març (màxims de 2017) des del 3,5% al febrer, sis dècimes més de l'esperat. Cal recordar que la taxa d'atur es trobava fins al mes passat a mínims dels últims 50 anys.

  • 38.460,92
  • -

L'economia americana ha destruït un total de 701.000 ocupacions en el tercer mes de l'any, molt per sobre de l'estimació del consens, que anticipava la destrucció de 100.000 llocs de treball.

L'aturada econòmica provocada pel Covid-19 ha provocat una sobtada recessió, tant als EUA com a nivell mundial, la magnitud de la qual dependrà de l'evolució de la pandèmia.

De moment, s'han registrat 245.000 casos en territori estatunidenc i 6.058 morts, segons dades de la Universitat Johns Hopkins; i el país va camí de ser el més afectat del món.

James McCann, economista d'Aberdeen Standard Investments, afirma que "aquestes dades són només una mostra de tot el que encara ha d'arribar. Les xifres només cobreixen el començament del període de confinament, per la qual cosa sabem que hi ha moltes més persones a l'atur de les que reflecteixen aquestes xifres".

"Esperem que aquestes dades estimulin al Congrés a elaborar el pròxim paquet d'estímuls fiscals", afegeix aquest expert. "La pèrdua d'ocupacions a aquesta escala és gairebé com obrir una enorme trapa sota l'economia. Ningú no sap com de profund és el forat, però no hi ha dubte que aquests números apunten a un xoc econòmic com no haurem vist mai abans", afegeix.

Dins del front empresarial, atenció a Tesla. La gent d'Elon Musk han tancat el primer millor trimestre de tota la seva història pel que fa a vendes. Gràcies a això, es desmarquen amb pujades del 17%.

ALTRES MERCATS I ANÀLISIS DEL S&P 500

En el mercat de matèries primeres, el petroli continua sent el gran protagonista després de tancar el dijous la sessió més alcista de la seva història (en el cas del West Texas, que va pujar un 24%), després d'anticipar Donald Trump una gran retallada de producció per part de l'OPEP i Rússia. Aquest divendres, el West Texas avança un 7%, fins a 27,20 dòlars, al caliu de l'esperança que aquesta retallada sigui concretada en els pròxims dies.

Per part seva, l'euro es devalua un 0,5% i es canvia a 1,0795 dòlars i la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 0,59%. Per part seva, l'índex VIX de volatilitat cau un 2%, fins a 50 punts, després de marcar fa poques sessions un nou màxim històric amb 85,47 punts.

I per anàlisi tècnica, l'S&P 500 va perdre a mitjan març la mitjana mòbil simple setmanal de 200 sessions i posteriorment ha rebotat fins a aquest nivell. "Tenim al principal índex del món a nivells potencials de resistència: els 2.645-2.650 punts", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"El perill del moment actual és que el rebot formi part del que és un 'pull back' cap a la nova zona de resistència (abans suport) per seguir de nou a la baixa amb un primer objectiu de caiguda als mínims anuals (2.191); i molta cura amb perforar-los perquè llavors assistiríem a una nova sotragada baixista", afegeix aquest expert. L'índex ha tancat en 2.526 punts.

Noticias relacionadas

contador