• Els experts destaquen la baixa volatilitat del mercat d'accions
  • L'època estival provoca un reduït volum de contractació i escàs moviment
new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Els futurs nord-americans anticipen una obertura plana i sense tendència definida en Wall Street, en un moment de mercat on no hi ha catalitzadors clars per a les borses mundials. En qualsevol cas, la borsa nord-americana continua amb la suau inèrcia alcista de les últimes setmanes.

  • 38.503,69
  • -

El Dow Jones va tornar a encadenar un altre rècord en els 22.118 punts i aconsegueix així el 35º màxim en preus de tancament enguany. A més, ha registrat nou jornades consecutives en positiu i puja ja un 11,9% en 2017.

Hussein Sayed, estrateg de FXTM, destaca que les últimes pujades del Dow no han superat el 0,5% en cap sessió i que l'índex no puja o baixa més de l'1% des del passat mes de maig, quan va caure un 1,78%. De forma similar, el S&P 500 no s'ha mogut més del 0,3% durant les últimes 13 jornades, "un dels períodes més tranquils de la seva història".

Aquest expert també destaca que "els operadors aposten al fet que la volatilitat de les accions seguirà baixa, malgrat els senyals d'una potencial explosió del VIX durant el mes d'agost". Sayed afegeix que les posicions curtes sobre el VIX es troben en nivells rècord, la qual cosa provoca condicions de mercat inusualment tranquil·les.

Per als experts de Link Securities, els "volums de contractació" seguiran sent reduïts i, mancant sorpreses, les properes sessions seran de transició. "No obstant això", afegeixen, "el baix volum de contractació sí pot provocar una major volatilitat en els índexs en un moment donat".

En el capítol de resultats empresarials, Walt Disney, la companyia més gran mundial d'entreteniment, presentarà els seus resultats trimestrals després del tancament de mercat. També faran el propi altres companyies com Priceline i Tripadvisor.
Fins al moment, han publicat els seus nombres el 85% de les empreses del S&P 500. L'augment mitjà del benefici per acció (BPA) és del 10,4%, molt per sobre de l'augment esperat del 7,4%. El 72% de les empreses han superat previsions, el 9% ha igualat les estimacions i el 19% les ha incomplit.

Durant la jornada, no s'esperen referències econòmiques destacades. Divendres que ve, es publicarà l'IPC de juliol als EUA. El consens espera una pujada mensual dels preus del 0,2%, fins a l'1,8% interanual. Excloent l'energia i els aliments, la inflació pujarà una dècima, també fins a l'1,8% interanual, anticipen els experts.

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas puja un 0,6%, fins a 49,70 dòlars, mentre el cru Brent avança un 0,5%, fins a 52,70 dòlars. Els operadors estan pendents de qualsevol novetat que sorgeixi durant la reunió que celebren els tècnics de l'OPEP i de països externs a l'organització a Abu Dhabi. A més, l'unça d'or puja 0,1%, fins a 1.265 dòlars.

Al mercat de divises, l'euro puja un 0,1%, fins a 1,1808 dòlars, després de marcar màxims de 30 mesos per sobre d'1,19 dòlars la setmana passada. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja lleugerament fins al 2,26%.

Noticias relacionadas

contador