traders wall street portada

Wall Street rebota més del 3% després de desplomar-se gairebé un 8% a l'anomenat Dilluns Negre, la sessió més baixista de la Borsa de Nova York des de 2008. El mercat es recolza en les rebaixes d'impostos que Donald Trump ha proposat per a pal·liar els efectes del coronavirus, encara que la volatilitat continua sent molt elevada. Recordem que, pel canvi d'hora als EUA, la borsa americana obre a les 14, hora espanyola, i tanca a les 21 hores aquesta setmana i la següent.

  • 37.958,11
  • -

Tornant a Trump, el president dels EUA ha indicat també davant els mitjans que el Govern està treballant per aprovar préstecs a les petites empreses que poden veure's afectades pel brot, i mantenint converses amb les línies aèries, els hotels i les companyies de creuers, hores després que els mercats registressin les seves pitjors pèrdues des de fa més d'una dècada.

El rebot dels mercats també es veu reflectit en el petroli. L'or negre recupera part del terreny perdut després d'una de les seves majors caigudes de la història.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex rebota un 2% després de la seva última patacada i intenta recuperar els 8.000 punts. A l'Àsia, el Nikkei ha liderat el rebot de la regió amb un repunt de l'1%.

El dilluns, les petrolieres americanes van viure una autèntica desfeta. Apache es va enfonsar un 53%, seguida d'Occidental Petroleum (-52%), Marathon Oil (-46%), Halliburton (-37%), Chevron (-15%) i Exxon Mobil (-12%). Avui lideren el rebot, però el mal sofert a la seva cotització ha estat històric.

Al contrari del sector del petroli i les borses, el preu dels bons cau i la seva rendibilitat creix. Després de marcar mínims històrics al 0,32% i repuntar fins al 0,57% aquest dilluns, el rendiment del bo USA a 10 anys continua avançant fins al 0,63%. En la mateixa línia, l'unça d'or cau un 0,6%, fins a 1.665 dòlars; i l'euro es devalua un 0,6% i es canvia a 1,1376 dòlars.

Noticias relacionadas

contador