ep un hombre con mascarilla atraviesa wall street
Miguel Juarez Lugo/ZUMA Wire/dpa

Wall Street puja més de l'1% després del tancament mixt d'aquest dimecres. Els inversors continuen descomptant les pèssimes dades d'ocupació i els valors del sector tecnològic tornen a liderar una jornada més les compres.

  • 39.512,84
  • -

Aquest dijous s'han publicat les peticions setmanals del subsidi d'atur. El virus ha destruït 3,16 milions d'ocupacions més, xifra que ha estat una mica pitjor de l'esperada.

En només set setmanes, el brot ja ha arrasat amb més de 33,5 milions d'ocupacions en la primera economia del món, però que els inversors continuen descomptant que l'economia es recuperarà a partir del segon semestre.

Aquest divendres està prevista la cirereta del pastís amb la publicació de la dada oficial d'atur dels EUA. Totes les previsions anticipen un atur del 16% a l'abril (des del 4,4% registrat al març) i la destrucció de 22 milions d'ocupacions.

En el mercat de matèries primeres, el petroli West Texas reprèn la seva ratxa alcista i avança un 10%, fins a 26,50 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 0,6%, fins a 1.699 dòlars, mentre l'euro cotitza pla en 1,0792 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 0,69% i l'Índex VIX de volatilitat cau un 7%, per sobre de 31,50 punts.

Per anàlisi tècnica, el Nasdaq "continua oferint un impecable aspecte", ja que ha aconseguit pujar per sobre de la mitjana de 200 sessions. "El selectiu tecnològic ha rebotat un 34% des dels mínims anuals de març, la qual cosa li ha permès superar la reculada del 61,8% de Fibonacci de l'impuls baixista que va començar a la fi del mes de febrer", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Això és un senyal de fortalesa que ens fa pensar en un retorn als màxims històrics marcats al començament d'any en 9.736 punts. Per a això, no obstant, hauria de confirmar la superació de la resistència clau dels 9.000 punts, preus que podria atacar tranquil·lament aquestes pròximes jornades", conclou Nuez.

Noticias relacionadas

contador