trader-a-la-bourse-de-new-york-new-york-stock-exchange-wall-street 20200309094921

Wall Street comença la jornada en pla després del fort repunt de dilluns. El ja denominat efecte vaccí (aquesta vegada, en referència a la de Moderna, cotitzada del Nasdaq) es dilueix als mercats, a l'espera, novament, de Jerome Powell.

  • 37.775,38
  • -

El president de la Fed compareixerà al costat del secretari del Tresor nord-americà, Steven Mnuchin, per continuar oferint detalls sobre les mesures per a la recuperació de la major economia del món. Les paraules (i promeses) del president de la Fed ja van donar ales al mercat aquest dilluns, i poden tornar a aconseguir-ho.

La pandèmia ha deixat dues cares d'una mateixa moneda en el 'retail' nord-americà. D'una banda, Home Depot cau després de vendre menys del que preveia pel confinament. Per un altre, Walmart avança gràcies a l'increment de les seves vendes online durant aquest mateix període.

El president dels EUA, Donald Trump, és també notícia aquest dimarts. L'home més poderós del món ha amenaçat Repsol amb "devastadores sancions" si no deixa d'operar a Veneçuela. A més, ha deixat caure que pot congelar les aportacions que fa el seu país a l'OMS.

A l'altre costat de l'Atlàntic, dues notícies marquen l'agenda inversora: El ZEW alemany, millora les previsions i insufla optimisme al mercat; el fons de 500.000 milions d'euros presentat per França i Alemanya, supeditat a reduccions de dèficit i reformes estructurals, actua com a contrapès.

Encara a Europa, l'Ibex 35 cau més d'un 3% per les caigudes de valors tan rellevants com Telefónica, Sabadell i Bankia. Finalment, a l'Àsia les borses han tancat en verd malgrat que la Xina ha confinat una de les seves ciutats, com ja va fer amb Wuhan, per l'aparició d'un rebrot.

Noticias relacionadas

contador