traders-preocupados-comportamiento-indices-wall-street
Reuters
38.238,31
  • -
  • -

Wall Street registra signe mixt després del violent rebot de divendres passat, motivat per les bones dades d'ocupació publicades als EUA i pel canvi de discurs de Jerome Powell cap a una política monetària menys agressiva el 2019.

I encara que el president de la Fed tornarà a ser protagonista dijous que ve, quan participi en un altre col·loqui econòmic, i dimecres que ve es publicaran les actes de l'última reunió del banc central, l'atenció del mercat se centrarà en aquest inici de setmana en el flux informatiu sobre les negociacions comercials que han iniciat els Estats Units i la Xina aquest dilluns a Pequín.

Les reunions han arrencat amb bona disposició per part d'ambdues parts, que necessiten arribar a un acord. La caiguda de Wall Street pressiona Donald Trump perquè arribi a un acord i acontenti els inversors, mentre Xi Jinping ha d'evitar una desacceleració encara més gran de l'economia xinesa durant els propers mesos.

Aquesta primera ronda de contactes pot propiciar trobades a més alt nivell durant les pròximes setmanes i una reunió entre Trump i el vicepresident xinès, Wang Qishan, durant el Fòrum de Davos, que se celebrarà entre el 22 i 25 de gener a Suïssa.

EMPRESES

A nivell corporatiu, els analistes de pivotal Research Group han iniciat la cobertura d'Amazon amb un consell de 'compra' i un preu objectiu de 1.920 dòlars.

A més, Apollo Global Management està interessat en comprar la divisió de lísing d'avions de General Electric, valorada en uns 40.000 milions de dòlars.

VISIÓ POSITIVA DE SIEGEL

Jeremy Siegel, professor de finances de l'Escola Wharton i un dels experts més respectats als EUA, s'espera que Wall Street pugi entre un 5% i un 15% el 2019, tot i que aconsella deixar passar els primers tres mesos de l'any abans d'apostar per la renda variable.

La sensació de Siegel és que "el mercat està virtualment posicionat per a una recessió lleu", tot i que no considera que hagi de passar. "Si evitem una recessió, tindrem un mercat realment bo", ha comentat a CNBC.

TANCAMENT DEL GOVERN

Pel que fa al tancament del govern federal, de moment no hi ha perspectives que el Congrés i la Casa Blanca arribin a un acord, a causa de l'exigència de Trump que sigui autoritzada finançament per construir el mur amb Mèxic.

El president ha suggerit la possibilitat de declarar l'emergència nacional per aconseguir els fons que necessita sense l'autorització del Congrés. Encara que aquest tema no té una gran repercussió econòmica, evidencia els problemes que tindrà Trump per aprovar qualsevol iniciativa sense el suport dels demòcrates.

CANVI DE TO DE LA FED

Wall Street va tancar divendres amb fortíssims guanys superiors al 3% després del canvi de discurs de Jerome Powell. El president de la Fed va llançar diversos missatges que van agradar als mercats, ja que va anticipar que el banc central serà "pacient" a l'hora de tornar a pujar els interessos.

A més, es va mostrar disposat a revisar el ritme de reducció del balanç, actualment en 50.000 milions de dòlars, si això suposa un problema addicional per als mercats. "La Fed no dubtaria a canviar la seva postura sobre el balanç si considera que (la seva reducció) s'ha convertit en un problema", ha assenyalat Powell. Durant la passada reunió de desembre de la Fed, el banquer central va comentar que la reducció del balanç es trobava en "pilot automàtic".

A més, els inversors van celebrar les dades positives de l'informe d'ocupació de desembre als EUA, que va mostrar la creació de més de 300.000 llocs de treball i va allunyar els temors sobre una frenada econòmica. Aquests factors positius han permès a les borses asiàtiques començar la setmana amb to alcista. Per exemple, el Nikkei japonès ha rebotat més del 2%.

ALTRES MERCATS

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas rebota un 1,3%, fins als 48,58 dòlars, recolzat per l'esperança que la Xina i els EUA arriben a un acord comercial que impulsi l'activitat econòmica mundial durant els propers mesos.

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,6%, fins als 1,1466 dòlars, mentre que al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,65%; i la del bo a 2 anys es manté al 2,5%. La possible inversió dels rendiments de les dues referències és una altra preocupació per als inversors, ja que aquest indicador ha anticipat les últimes recessions als EUA.

Noticias relacionadas

contador