• El mercat de bons segueix centrant l'atenció dels inversors
  • Morgan Stanley anticipa més correccions del 10% durant 2018
broker710344

Compres en Wall Street després que la Borsa de Nova York tanqués aquest dimarts en mínims intradia. El Nasdaq va cotitzar gairebé tota la sessió en positiu, però finalment va tancar amb caigudes del 0,07%, arrossegat per la pressió venedora del Dow Jones, que va cedir un 1% llastrat, al seu torn, per la caiguda de Walmart (-10%) després dels seus resultats. L'S&P 500, per la seva banda, va baixar un 0,5%. Durant aquesta jornada, Nasdaq puja un 0,7% i l'S&P, un 0,5% i el Dow, un 0,3%.

  • 39.779,73
  • -

En el panorama empresarial, una de les companyies més alcistes del mercat, Amazon, ha rebut una millora de valoració per part de MKM Partners fins als 1.750 dòlars des dels 1.350 dòlars per acció. Els títols del gegant del comerç electrònic pugen un 1,5%, fins als 1.491 dòlars, a prop del seu màxim històric dels 1,498 dòlars.

A més, Apple (+0,6) és notícia perquè fa més d'un any que està negociant directament amb les companyies mineres la compra de subministraments de cobalt que utilitza en les seves iPhone, iPad i iMac per assegurar les reserves a llarg termini d'aquest escàs mineral.

A més d'Apple, els valors més alcistes del Dow Jones són McDonald's (+1%), United Technologies (+0,8%), Caterpillar (+0,7%) i JP Morgan Chase (+0,6%). En negatiu, Walmart (-1,4%), General Electric (-1,2%) i Home Depot (-0,8%) lideren les vendes.

ACTES DE LA FED

Els inversors centren la seva atenció en les actes de l'última reunió de la Reserva Federal, que es publiquen a les vuit del vespre, hora espanyola. Des de BlackRock comenten que "és possible" que aquest document "mostri com podria reaccionar la institució davant d'una inflació nord-americana superior al que s'esperava pel consens".

Encara que Jim Reid, estrateg de Deutsche Bank, recorda que la reunió de gener es va produir abans de conèixer les dades d'inflació i de l'Informe d'Ocupació, i per descomptat abans que es produís la correcció del 10% des de màxims històrics.

Milers Eakers, analista de Centtrip, opina que la Fed mantindrà sense canvis la seva política monetària a menys que els indicadors d'inflació subjacent que pren com a referència superin el 2%, cosa que no considera probable.

Recordem que el consens de mercat espera tres pujades de tipus d'interès el 2018, tal com ha anticipat el propi banc central. Està previst que la primera la realitzi durant la reunió del proper 20/21 de març.

MERCAT DE BONS

Aquest expert destaca com a factor positiu la bona demanda que va registrar la subhasta de deute celebrada als Estats Units, per valor de 179.000 milions de dòlars. Encara que també destaca que la rendibilitat dels bons a 2 anys va arribar al 2,255%, "el seu major rendiment durant els últims deu anys".

El mercat de deute s'ha convertit en un dels temes més populars al mercat, després que les rendibilitats s'hagin disparat des que va començar l'any. El rendiment del bo a 10 anys del Tresor nord-americà es manté pla, al 2,888%, després de marcar la setmana passada màxims des de 2014 al 2,942% (va començar l'any en el 2,4%).

Al mercat de divises, després de marcar el 25 de gener màxims des de 2014 als 1,2536 dòlars, l'euro es deprecia un 0,1%, fins a $1,2324. Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas cau un 1%, fins a 61,16 dòlars, mentre el cru Brent baixa un 0,7%, fins a $64,76 (màxim anual als $70,78). Finalment, l'unça d'or cau un 0,1%, fins a 1.331 dòlars (màxim anual als $1.370,5).

MÉS CORRECCIONS?

A nivell estratègic, Andrew Sheets, estrateg de Morgan Stanley, considera que durant 2018 veurem més correccions del 10% com la que ha patit Wall Street des dels seus màxims històrics, pel fet que ens trobem en l'última etapa de l'actual cicle econòmic expansiu.

En la seva opinió, la combinació d'una inflació a l'alça, un enduriment monetari per part de la Reserva Federal, preus més elevats de les matèries primeres i un augment de la volatilitat garanteixen diversos 'ensurts' per als inversors durant els propers mesos, segons ha comentat a la CNBC.

La seva previsió és que la inflació subjacent augmenti durant el segon trimestre, al mateix temps que els indicadors econòmics s'alenteixin, una combinació que pot no agradar als inversors.

Noticias relacionadas

contador