• Cada iPhone requereix aproximadament uns vuit grams d'aquest material
foxconn tim cook

Apple no vol sorpreses. El gegant tecnològic dirigit per Tim Cook fa més d'un any que està negociant directament amb els miners la compra de subministraments de cobalt que utilitza en les seves iPhone, iPad i Mac per assegurar les reserves a llarg termini d'aquest escàs mineral.

  • 167,04$
  • -0,57%

Segons informa 'Bloomberg', Apple fa més d'un any que manté aquestes converses, durant les quals deixa clar que vol quedar-se amb tones del mineral, de cara a abastir les seves reserves per, almenys, els seus pròxims cinc anys de producció. El preu del cobalt s'ha triplicat durant l'últim any i mig davant la creixent demanda generada pels vehicles elèctrics, que utilitzen bateries de liti compostes a partir d'aquest mineral.

Els de Cupertino volen assegurar les reserves a llarg termini d’aquest escàs mineral

A l'actualitat, Apple depèn dels fabricants de bateries per garantir-se el subministrament de cobalt que integren als seus dispositius.

Tenint en compte l'escassetat del material, del qual un 66% procedeix únicament de la República del Congo, la companyia dirigida per Cook vol assegurar les seves reserves signant aquest acord a llarg termini i sense intermediaris.

Cada iPhone requereix aproximadament uns vuit grams de cobalt refinat, enfront dels vuit o més quilograms que requereix un cotxe elèctric per al seu funcionament. Així mateix, aquestes negociacions podrien apuntar la intenció d'Apple de fabricar les seves pròpies bateries o seguir delegant aquest procés en un fabricant, al qual pretendria assegurar el subministrament de matèria primera.

Noticias relacionadas

contador