• Aquest dimarts, serà el torn del gegant tecnològic Apple
  • A més, divendres es publicarà l'informe d'ocupació del mes d'abril
Wall street america US USA signs

Guanys moderats a Wall Street a l'inici d'una setmana marcada pels resultats empresarials i la reunió de política monetària de la Reserva Federal (Fed).

  • 38.085,80
  • -

Sobre la reunió del banc central dels EUA, el consens de mercat no espera cap moviment rellevant, encara que els experts de Link Securities afegeixen que "és factible que els membres del FOMC debatin sobre el recent repunt de la inflació als EUA i sobre si hi ha motius per accelerar el procés de pujades de tipus oficials".

Els experts segueixen anticipant dues pujades addicionals de tipus el 2018, la primera d'elles durant la reunió de juny, i la segona al setembre o al desembre, quan Jerome Powell oferirà, a més, sengles rodes de premsa i la Fed actualitzarà les seves projeccions econòmiques.

"Tot i això", afirmen des de Link Securities, "hi ha analistes que, com a conseqüència de la pujada dels preus de les matèries primeres i el petroli i la tensió a l'alça que es comença a albirar en alguns salaris, fruit de la solidesa del mercat laboral nord-americà, aposten per una tercera pujada addicional de les taxes d'interès oficials aquest any".

"Aquesta creença", afegeixen, "és la que està impulsant a l'alça la rendibilitat dels terminis curts de la corba de tipus nord-americà i que provoca el seu aplanament".

ALTRES MERCATS

Aquest dilluns, el petroli torna a tenir protagonisme. La setmana passada el cru va marcar màxims de més de quatre anys, però aquesta sessió cotitza amb caigudes de més de l'1%. En el cas del West Texas, de referència als EUA, cau un 1,03% fins als 67,39 dòlars. Per la seva banda, el barril de Brent, de referència a Europa, cau un 0,9% fins als 73,96 dòlars. El petroli s'ha encarit un 20% en poc més de dos mesos, empès per la possibilitat de noves sancions a l'Iran i per l'interès de l'OPEP d'estendre les retallades en la producció. En una mica menys d'un any, s'ha encarit un 60%, mentre que el West Texas ha pujat un 50% des de juny.

Els Estats Units ha sumat cinc noves plataformes petrolíferes durant els últims dies. A l'actualitat, la xifra ascendeix a 825 plataformes actives, el nivell més alt des del març de 2015, segons General Electric. "L'increment de plataformes sol associar-se amb un augment de l'oferta", reconeix Bill O'Grady, de Confluence Investment Management. "No obstant això, l'augment de les plataformes va ser escàs i aquesta notícia s'ha vist eclipsada per altres com la menor producció d'Angola, la possible fi de l'acord nuclear amb Iran i l'enviament del petroli d'Aràbia Saudita", addueix.

A l'àmbit empresarial i relacionat també amb el petroli, Marathon Petroleum va a per totes. La refineria nord-americana planeja comprar Andeavor per més de 20.000 milions de dòlars, segons va informar The Wall Street Journal aquest diumenge.

D'altra banda, continua la presentació de resultats empresarials. Dilluns presentaran els seus comptes Allergan, McDonald's, Arconic, Public Service, AK Steel i Texas Roadhouse.

Pel que fa a l'àmbit macroeconòmic, es coneixeran dades com els ingressos i despeses personals corresponents a març. "Un repunt d’aquesta dada superior al que s'esperava elevaria les expectatives d'una quarta pujada de tipus el 2018, cosa que tensaria encara més el mercat de bons nord-americà i penalitzaria el comportament de les borses", destaquen els experts de Link Anàlisi.

Per la seva banda, l'euro retrocedeix respecte al dòlar i s'intercanvia als 1,208 bitllets verds. D'altra banda, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 2,971% després d'arribar la setmana passada a sobrepassar el 3%.

Noticias relacionadas

contador