dollar-fed-taux-monnaie-crise-monetaire-fmi-billet-drapeau

Objectiu aconseguit. La inflació nord-americana va arribar al 2% al març després de repuntar tres dècimes, segons ha publicat l'Oficina d'Anàlisi Econòmica (BEA) dels EUA aquest dilluns. D'aquesta manera, el PCE, índex de referència per a la Reserva Federal (Fed), continua ascendint i dona suport al regulador en la seva política de retirada dels estímuls.

L'índex subjacent, que resta el comportament de l'energia i la llista de la compra, es va mantenir una dècima per sota, accelerant el seu creixement tres dècimes fins a l’1,9%, que suposa el seu major ascens des d'abril de 2012. D'aquesta manera, la inflació continua accelerant impulsada pel preu del petroli, el sector immobiliari, el baix nivell d'atur i les dades de creixement. Un fenomen esperat després de gairebé nou anys d'expansió econòmica, encara que el seu comportament continua sent més feble que la lectura històrica.

El consum va créixer per primera vegada en tres mesos, gràcies a una major despesa al sector automobilístic i energètic. Els majors salaris van fomentar aquest fenomen, encara que a canvi d'una taxa d'estalvi menor, que va caure del 3,3% de febrer al 3,1%.

"La Fed es trobarà en un compromís si la inflació continua pujant i el mercat laboral continua estrenyent. Qualsevol pausa en les polítiques de normalització seria complicada d'explicar", destaquen els analistes de Berenberg.

Noticias relacionadas

contador