• L'acord accionarial valoraria Sprint en 26.500 milions de dòlars, 6,62 dòlars per acció
5g

T-Mobile i Sprint apunten pel mercat del 5G als EUA. Les dues companyies han arribat aquest diumenge a una fusió multimilionària per competir amb Verizon i AT&T al sector. Les dues companyies esperen convèncer Trump i les preocupacions 'antimonopoli' que crearan ocupació a les regions rurals i mantindran el país per davant de la Xina a la carrera pel 5G, segons informa 'Reuters'.

  • 163,95$
  • -0,18%

L'acord accionarial valora Sprint en 26.500 milions de dòlars (21.843 milions d'euros), és a dir, 6,62 dòlars per acció. L'alemanya T-Mobiel US Deutsche Telekom aconseguiria poder nomenar dues terceres parts de la directiva.

L'acord accionarial valoraria Sprint en 26.500 milions de dòlars, 6,62 dòlars per acció

Les dues companyies demostrarien que han deixat enrere la disputa per quedar-se amb un major protagonisme en la nova empresa, cosa que ja va provocar l'any passat que la primera ronda de converses no acabés fructificant en un acord.

El gran escull al qual s'enfronten les dues és el regulador. Les dues van abandonar les converses de fusió el 2014 després que el Departament de Justícia nord-americà i el Congrés expressessin la seva preocupació. Això explica que els consellers delegats de les dues empreses, John Legere (T-Mobile) i el seu homòleg a Sprint, Marcelo Claure, estiguin elaborant una proposició que satisfaci Trump.

El seu pla passa per invertir 40.000 milions de dòlars, per avançar així a la Xina a la carrera pel 5G. D'aquesta manera, aprofitarien el desig de l'Administració nord-americana, que el passat mes va bloquejar l'oferta de Broadcom sobre Qualcomm per la rellevància del 5G per a la seguretat nacional. A més, T-Mobile i Sprint han promès crear milers de llocs de treball, molts d'ells a l'Amèrica rural que és la base electoral de Trump.

Noticias relacionadas

contador