• El petroli ha registrat la seva millor setmana des del juliol del 2017 amb una pujada acumulada del 7%
brokerfeliz

Després d'una obertura alcista, Wall Street s'ha capgirat i cotitza a aquestes hores en negatiu després de la publicació d'uns resultats positius del primer trimestre del 2018 per part de JP Morgan, Citigroup i Wells Fargo, que han estat ben rebuts pels inversors.

  • 38.239,66
  • -

Wall Street no aconsegueix continuar amb el rebot d'aquest dijous, que va tenir lloc després de tancar amb pèrdues durant la sessió de dimecres per l’escalada de la tensió entre els Estats Units i Rússia per Síria.

El petroli ha registrat la seva millor setmana des del juliol del 2017 amb una pujada acumulada del 7%

L'optimisme ha tornat a acompanyar els inversors després dels bons resultats del primer trimestre de 2018 presentats per tres de les principals entitats bancàries. JP Morgan (-2,80%) ha registrat uns guanys que superen les expectatives, després de guanyar 8.712 milions de dòlars, un 35% més.

Per la seva banda, Citigroup ha guanyat un 3% més que durant el primer trimestre del 2017, amb 18.870 milions de dòlars. Mentrestant, Wells Fargo ha guanyat 5.936 milions de dòlars, un 5% més.

Per la seva banda, el petroli ha registrat la seva millor setmana des del juliol del 2017 amb una pujada acumulada del 7% i frega els 72 dòlars. El West Texas, referència als Estats Units, ha presentat una pujada acumulada del 8% i el Brent, referència a Europa, una pujada acumulada del 7,2%. Malgrat tot, ambdues han cotitzat amb lleugeres caigudes del 0,1% aquest divendres amb la tensió latent a Síria i la reducció dels inventaris mundials com a principals causes.

FACEBOOK SEGUEIX SENT PROTAGONISTA

La popular xarxa social segueix al punt de mira, després de les dues compareixences del seu conseller delegat, Mark Zuckerberg, davant el Congrés nord-americà per donar explicacions per l'escàndol de Cambridge Analytica. A hores d'ara, els títols de la companyia es negocien a l'alça amb una pujada lleu del 0,31%.

Una altra gran protagonista al Nasdaq està sent Netflix, que puja un 1,6% a la preobertura després que Deutsche Bank canviés la seva recomanació sobre la popular plataforma de 'streaming' a 'comprar'.

Al Dow Jones, JP Morgan (-2,8%) i Goldman Sachs (-0,57%) han passat en poques hores de ser els valors més alcistes a col·locar-se entre els que més cauen. En vermell, el més baixista és Boeing (-1,76%), mentre que General Electric lidera els guanys (+2,74%).

ALTRES MERCATS

Les borses europees estan tancant la setmana en verd (IBEX-35: +0,90%, CAC 40: +0,40%, DAX 30: +0,70%, FTSE 100: +0,12%, PSI 20: +0,09%). Per la seva banda, l'euro es deixa un 0,12% respecte al dòlar en aquests moments.

Les borses asiàtiques han tancat la setmana amb pujades impulsades per l'alleujament de la tensió geopolítica i comercial, amb el Nikkei japonès i el Kospi sud-coreà tancant en verd i per sobre del 0,5%.

Els inversors s’han vist més afectats per la publicació de les últimes dades comercials de la Xina, que va registrar un 2,7% menys d'exportacions al març, sense arribar a complir les expectatives. Per la seva banda, les importacions del gegant asiàtic van créixer un 14,4% i es va acabar registrant un dèficit comercial de 4.900 milions de dòlars.

L'optimisme sobre la relaxació de les tensions geopolítiques a l'Orient Mitjà també va arribar a Austràlia, amb l'S&P/ASX 200 pujant un 0,23% per tancar als 5.829,10 punts. D'altra banda, la Borsa de Hong Kong va tancar gairebé plana amb una lleu pujada del 0,11%.

Noticias relacionadas

contador