• El petroli es deixa un 0,4% després de tocar màxims des del 2014 aquest dimecres
broker662292

Wall Street rebota i recupera les pèrdues de dimecres després de l'alleujament de la tensió entre els Estats Units i Rússia sobre Síria, arran d'una nova piulada publicat per Donald Trump que “suavitza” el bel·licós to del seu discurs d'aquest dimecres.

  • 37.775,38
  • -

Aquest dijous Trump ha tornat a aprofitar les xarxes socials per deixar clara la seva postura política amb l'absència habitual de diplomàcia en el to del seu discurs. El president dels Estats Units afirma: "Mai vaig dir quan anava a tenir lloc l'atac a Síria, podria ser molt aviat o no". No obstant això, també ha aprofitat per 'treure pit': "En tot cas, sota la meva Administració, els Estats Units ha fet un gran treball lliurant a la regió de l’ISIS. On és el nostre 'Gràcies Amèrica'?".

Els futurs del petroli i l'or han reaccionat a les paraules de Trump cedint lleugerament una mica de terreny, després que el cru toqués aquest dimecres màxims des de 2014, davant l'escalada de la tensió a Síria pel possible atac aeri dels Estats Units anunciat per Trump en una clara advertència a Rússia.

Els preus del barril de Brent, referència a Europa, cauen més d'un 0,4% fins als 71,75 dòlars, després de tocar màxims des del 2014 aquest dimecres als 73,09 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas, referència als Estats Units, cau un 0,30% fins als 66,62 dòlars, lluny dels màxims anuals que va marcar aquest dimecres als 67,45 dòlars.

LES MIRADES CONTINUEN SOBRE FACEBOOK

Aquest dijous totes les mirades tornen a centrar-se en Facebook, que puja a prop d'un 1%, a l'espera que Mark Zuckerberg torni a comparèixer davant el Congrés nord-americà per donar explicacions per l'escàndol de Cambridge Analytica. D'aquesta manera, la popular xarxa social estén les seves pujades de dimecres (+0,78%).

Però aquesta jornada també és protagonista a l'àmbit corporatiu la gestora de fons BlackRock, que ha anunciat abans de l'obertura el seu resultat del primer trimestre. La companyia va augmentar un 26,7% el seu benefici net atribuït, fins als 1.089 milions de dòlars (883 milions d'euros), durant els tres primers mesos d'aquest any respecte al mateix període de l'anterior any.

LA INFLACIÓ SEGUEIX PLANANT SOBRE LA FED

S'espera que el president de la Reserva Federal de Minneapolis, Neel Kashkari, participi aquest dijous en una sessió de preguntes i respostes amb Tim Worke, conseller delegat d'Associated General Contractors of Minnesota.

Els preus als Estats Units van registrar durant el passat mes de març una caiguda del 0,1% respecte al febrer, quan l'IPC (Índex de Preus al Consum) es va incrementar un 0,2%, segons les dades divulgades aquest dimecres pel Departament de Treball nord-americà. Encara que la inflació interanual s'ha situat al 2,4% per l'efecte estacional respecte a 2017, el ritme de creixement va ser més ràpid des de fa un any.

La desocupació nord-americà s'ha reduït en 9.000 sol·licitants fins a les 233.000 amb el nombre de persones que cobren subsidis per atur sumant 53.000 nous demandants, fins a les 1.870.000 persones. D'altra banda, les xifres d'acomiadaments es mantenen el seu nivell més baix des de fa 45 anys i la taxa d'atur se situa al 4,1%, mínims de fa 17 anys.

El president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, va anticipar la setmana passada "un repunt addicional dels salaris a mesura que el mercat laboral segueixi enfortint" i un repunt "significatiu" de la inflació aquesta primavera pel suau efecte comparatiu amb l'any anterior.

ALTRES MERCATS

Les borses europees cotitzen gairebé planes (IBEX 35, -0,08%; CAC 40, +0,19%; DAX 30, +0,45%; FTSE 100, -0,04%; PSI 20, +0,08%) davant els riscos geopolítics, que representen una clara incertesa per als inversors.

Al mercat de divises, l'euro es deixa un 0,30% fins als 1,2333 dòlars, encara lluny del seu màxim anual, situat als 1,2557 dòlars, que va tenir lloc el passat 16 de febrer.

Noticias relacionadas

contador