georgefloydprotestas
TAMMY LJUNGBLAD (AP)

Wall Street cotitza amb signe mixt, ja que el Nasdaq ha frenat davant del seu màxim històric de 9.838 enters. La Borsa de Nova York no troba catalitzadors per continuar pujant després del seu històric ral·li en 'V' des dels mínims de març, però tampoc no veu raons per vendre. La reobertura de l'economia contraresta els factors negatius, com són els avalots en protesta per l'assassinat de George Floyd a les mans d'un policia.

  • 37.986,40
  • -

Les aerolínies lideren així l'avanç de la borsa, seguides de prop per les hoteleres i operadores de creuers. Aquest optimisme podria tenir data de caducitat.

Segons apunten els experts, el mercat pot començar a descomptar la situació que es viu als EUA si les protestes s'allarguen més enllà de l'estiu, posant fins i tot en perill els plans de reobertura de l'economia i perjudicant la confiança del consumidor.

"Les bones notícies sobre vaccins han impulsat la borsa al maig, però tant les protestes als EUA com la guerra comercial poden robar el protagonisme al juny", alerten els analistes d'RBC en un dels seus últims informes.

Tornant a l'àmbit empresarial, Tesla continua desplegant un bon comportament. Després de tancar ahir amb un avanç superior al 7% avui continua en verd. "De cara a les pròximes jornades sembla imminent que acabem veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 968,98 dòlars, màxims històrics", assegura César Nuez, analista tècnic de Bolsamania.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex es desmarca amb pujades del 2%, reconquereix els 7.400 punts, i ataca la seva següent resistència clau. A l'Àsia, les borses han tancat també amb sòlids avanços malgrat que continua preocupant la tensió entre la Xina i els EUA.

Noticias relacionadas

contador