trader-a-la-bourse-de-new-york-new-york-stock-exchange-wall-street 20200410101120

Wall Street obre amb noves caigudes després de la seva correcció d'aquest dijous. Els principals índexs estatunidencs s'han ressentit amb reculades de més del 0,5% tant al Dow Jones com a l'S&P 500, d'una altra mala dada d'atur i, especialment, de l'empitjorament de la guerra comercial després de la resposta xinesa a l'envit de Trump.

  • 37.753,31
  • -

El Ministeri de Relacions Exteriors de la Xina ha anunciat aquest divendres que ha ordenat revocar la llicència del consolat dels els EUA a la ciutat de Chengdu, al sud-oest de la Xina.

El ministeri també va ordenar al consolat que cessi les operacions, segons una declaració online. "La situació actual entre la Xina i els Estats Units és quelcom que la part xinesa no vol", ha dit el Ministeri de Relacions Exteriors en un comunicat online recollit per la CNBC.

La guerra comercial no és l'únic maldecap per als inversors. El ral·li dels tecnològiques pren cada vegada més aparença de bombolla, en paraules d'analistes com els de Truist: "Les preocupacions estan creixent i existeix aquest risc de concentració amb les cinc grans tecnològiques 'pesant' un 22% del total de l'S&P 500".

En matèria política, Trump ha cedit davant la pandèmia i cancel·lat el gran esdeveniment en el qual tenia pensat presentar la seva candidatura per revalidar la seva estada a la Casa Blanca.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex i la resta d'Europa cauen amb força davant la citada escalada de tensions comercials. Finalment, a l'Àsia els caigudes han estat liderades per la Xina, les borses dels quals s'han deixat un 5% de mitjana a mesura que creix la tensió entre els dues majors economies del món.

Noticias relacionadas

contador