estatua nina wall street
Benno Schwinghammer/dpa

Wall Street redueix guanys i puja un 1% (ha arribat a pujar més del 2% a l'obertura) després de la notícia d'un possible tractament contra el virus i malgrat la primera contracció en dècades del PIB xinès a causa de la crisi generada pel brot de Covid-19.

  • 40.003,59
  • -

El tractament en qüestió arribaria de mà de Gilead. Les accions de la companyia avancen més d'un 13% a la preobertura, després que s'hagin filtrat detalls d'un assaig clínic amb el medicament antiviral Remdesivir de la companyia, que mostra el que semblen ser resultats prometedors en el tractament del Covid-19.

L'assaig farmacològic de fase 3 de la Universitat de Chicago va descobrir que la majoria dels seus pacients tenien "recuperacions ràpides de la febre i els símptomes respiratoris" i van ser donats d'alta en menys d'una setmana, va informar la publicació de salut 'STAT News'.

Els inversors semblen oblidar fins a cert punt una altra dada negativa d'ocupació als EUA. Aquest dijous, les peticions de desocupació setmanals van pujar 5,2 milions més, i el virus ja ha destruït 22 milions de llocs de feina al país.

Al mercat de matèries primeres, el West Texas s'enfonsa un 7% i cau a nivells de desembre de 2001. La mala dada macro xinesa ha eclipsat els plans de Trump per a la reobertura de l'economia estatunidenca.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex i la resta d'Europa s'enfilen també al ral·li esperançador de Gilead. A l'Àsia, el verd també ha dominat les borses, especialment al Nikkei, que s'ha desmarcat de la resta amb un repunt del 3%.

Noticias relacionadas

contador