gilead

Les accions de Gilead Sciences creixen més d'un 16% al mercat 'after hours' aquest divendres, després que s'hagin filtrat detalls d'un assaig clínic amb el medicament antiviral Remdesivir de la companyia, que mostra el que semblen ser resultats prometedors en el tractament del Covid-19.

  • 67,86$
  • 1,27%

L'assaig farmacològic de fase 3 de la Universitat de Chicago va descobrir que la majoria dels seus pacients mostraven "recuperacions ràpides de la febre i els símptomes respiratoris" i van ser donats d'alta en menys d'una setmana, va informar la publicació de salut 'STAT News'.

“La millor notícia és que la majoria dels nostres pacients ja han estat donats d'alta, la qual cosa és genial. Només han mort dos pacients", ha explicat l'especialista en malalties infeccioses de la Universitat de Chicago, Kathleen Mullane, segons 'STAT News'. 'CNBC' també explica que la facultat de medicina de la Universitat de Chicago va reclutar 125 pacients amb el virus en els dos assajos clínics duts a terme, dels quals 113 eren malalts greus. Gilead té la intenció d'inscriure 4.000 persones als seus estudis.

Fins avui, no hi ha teràpies provades per tractar el Covid-19, que ja ha infectat més de 2,1 milions de persones a tot el món i ha matat almenys a 142.148, segons dades compilades aquest dijous per la Universitat Johns Hopkins. I davant les expectatives que produir una vacuna per prevenir el Covid-19 trigarà com a mínim de 12 a 18 mesos, trobar un tractament farmacològic efectiu en aquesta etapa serà crucial.

El medicament Remdesivir de Gilead Science i l'hidroxicloroquina, que s'ha emprat contra la malària, lideren els assajos clínics a la recerca d'un tractament efectiu contra el coronavirus, però cap dels dos no havien demostrat la seva eficàcia fins avui. L'antiviral Remdesivirde la la companyia nord-americana ha demostrat resultats prometedors en el tractament de la SARS i la MERS, que també són causades ​​per un coronavirus. Algunes autoritats de salut als EUA, la Xina i altres llocs del món han estat emprant ja aquest fàrmac, que es va provar com un possible tractament per al brot d'Ébola, amb l'esperança que pugui reduir la durada del Covid-19 en els pacients.

S'esperen els resultats dels assajos clínics de Gilead en casos greus del virus aquest mes, i es preveu publicar resultats al maig d'un altre assaig amb pacients que presenten símptomes moderats.

Noticias relacionadas

contador