new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made
37.986,40
  • -
  • -

Wall Street iniciava la sessió amb un lleuger rebot, però minuts més tard es donava la volta (Dow Jones: -0,01%; S&P 500: -0,15%; Nasdaq: -0,36%) allarga el patiment, una jornada més després de les fortes pèrdues de gairebé el 3% en la vigília pel temor a una recessió global. Els mercats tornen al vermell després que la Xina amenacés amb prendre mesures després d'un nou aranzel del 10%.

Al Dow Jones, destaca la pujada del 4% de Walmart, després d'informar d'un segon trimestre més fort del que s'esperava. Mentrestant, Cisco cedeix un 7% després de donar a conèixer els seus comptes al tancament del mercat de dimecres, en què anticipava un benefici per sota de les expectatives.

Al pla comercial, la Xina assegura que els EUA han trencat l'acord entre Xi Jinping i Donald Trump amb un nou aranzel del 10%, equivalent a uns 300.000 milions de dòlars, segons ha informat en un comunicat el Ministeri de Finances. Després d'això, el país avisa que haurà de prendre les mesures necessàries, ja que els aranzels dels EUA violen el consens aconseguit pels líders de dos països i es desvien del camí correcte per resoldre disputes mitjançant negociacions.

La Xina assegura que prendrà les mesures necessàries, ja que els aranzels dels EUA violen el consens

A més, Donald Trump ha tornat a utilitzar el seu compte personal de Twitter per llançar un missatge. Aquesta vegada a la Xina, a la qual diu que ha de tractar Hong Kong de manera "humana" si vol un acord comercial.

Els inversors també estaran atents avui al mercat de bons, després que dimecres, el rendiment del Tresor a 10 anys s'invertís, cosa que tradicionalment ha estat un indicador que pot produir-se una recessió econòmica.

A més, als EUA es publicarà la dada de les vendes al detall, les peticions d'atur i la producció industrial. També s'esperen els índexs d'activitat de la Reserva Federal de Nova York i Filadèlfia, que proporcionaran una primera visió de l'estat de l'economia.

Noticias relacionadas

contador