ep august 5 2019 - washington dc united states united states president donald j trump makesstatement at the white house in washington dc in response to two separate shooting incidents august 5 2019 united states vice president mike pence listens
Contacto

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha indicat aquest dijous que qualsevol acord comercial que signi el seu país amb la Xina s'ha de fer en termes nord-americans, després que el Ministeri de Finances xinès hagi publicat avui un comunicat en què assegura que prendrà les mesures necessàries per contrarestar els últims aranzels anunciats pels Estats Units, que considera que violen el consens assolit pels dos països.

"Francament, a la Xina, li agradaria signar un acord, i n'ha de ser un en els termes apropiats. Francament, ha de ser un acord en els nostres termes. Si no, quin seria el seu sentit?", ha afirmat Trump en una entrevista a la cadena de ràdio WGIR.

El comunicat del Ministeri de Finances xinès es produeix després que dimarts, les autoritats nord-americanes acordessin retardar fins al pròxim 15 de desembre en el cas d'alguns productes, com telèfons mòbils o ordinadors portàtils, l'entrada en vigor dels aranzels que gravaran des de l'1 de setembre amb un 10% addicional a importacions procedents de la Xina per valor de 300.000 milions de dòlars (268.341 milions d'euros).

Després de la decisió, alts representants dels governs de la Xina i EUA reprendre a través del telèfon el diàleg econòmic i comercial "al més alt nivell" i es van emplaçar per seguir conversant d'aquí a dues setmanes.

No obstant això, el president nord-americà, Donald Trump, va assegurar dimecres que la Xina s'ha de centrar en treballar de forma "humana" amb Hong Kong abans d'arribar a un acord comercial amb els Estats Units i ha recalcat que posposar fins al desembre l'aplicació de nous aranzels a productes xinesos beneficiaria més a la Xina que als Estats Units.

Noticias relacionadas

contador