general-electric-cede-des-actifs-de-ge-capital-a-apollo
160,41$
  • 1,22$
  • 0,77%

General Electric (GE) cau un 8,4% en borsa aquest dijous (fins als 8,2 dòlars) després que Harry Markopolos, l'analista que va denunciar davant la SEC (el regulador borsari als EUA) el cas de Bernard Madoff, hagi advertit en un informe, que ha tingut accés The Wall Street Journal les dificultats financeres de la companyia i al·legués que els comptes trimestrals "ocultaven la profunditat dels seus problemes".

Markopolos acusa a l'informe GE d'amagar pèrdues de 38.100 milions de dòlars i afirma que la situació de la companyia "és molt pitjor" que la revelada durant la seva última presentació de resultats anuals.

"La veritable relació deute/capital de GE és 17:1, no 3:1, cosa que destruirà el seu estat creditici", explica Markopolos, i apunta que la situació de liquiditat de la companyia és "més greu" que els fraus comptables d'Enron o WorldCom".

La companyia ha respost a l'informe i aclareix que "abona les seves finances" i opera al "nivell més alt d'integritat" en els seus informes financers. I ha afegit que Markopolos treballa per a fons que generalment es beneficien "de la venda en curt d'accions" d'una empresa. A més, ha donat a entendre l'interès de l'analista a treure aquest informació.

Així, en un comunicat, GE ha aclarit que "no ens distraurem amb aquest tipus d'especulació sense mèrit, equivocada i egoista".

Noticias relacionadas

contador