walmartstore
60,16$
  • -0,05$
  • -0,08%

La cadena nord-americana de supermercats Walmart es dispara un 6% a Wall Street després de presentar els seus resultats del segon trimestre. Ha batut les expectatives dels analistes sobre les vendes, que han assolit els 130.400 milions de dòlars, enfront dels 130.080 milions esperats. El benefici per acció també ha estat superior, d'1,27 dòlars enfront dels 1,22 dòlars que auguraven les previsions.

Les vendes a la mateixa botiga, un concepte molt utilitzat al mercat nord-americà, s'han elevat un 2,8% entre abril i juny, enfront del 2,5% que esperava el consens d'analistes de Bloomberg. I això ha fet que Walmart hagi elevat la seva previsió de vendes a la mateixa botiga, de manera que ara creu que se situaran a l'extrem superior del rang d'entre el 2,5% i el 3% estimat inicialment.

A més, ara que el benefici per acció (BPA, per les sigles en anglès) augmenti o disminueixi lleugerament, quan abans Walmart anticipava un descens d'un dígit pel període de transició després de la compra de Flipkart.

Durant el segon trimestre, les vendes en línia han fet pujar la companyia, que segueix apostant pel comerç electrònic. En concret, les vendes per Internet van créixer un 37% entre abril i juny, registrant un fort creixement en l'àrea d'alimentació.

Al final del segon trimestre, Walmart tenia més de 2.700 punts de recollida de queviures i més de 1.100 punts de lliurament als EUA. I en la presentació de resultats, la cadena de supermercats també ha confirmat que el seu servei de lliurament NextDay de Walmart.com cobreix ja al voltant del 75% de la població del país.

PREOCUPEN ELS ARANZELS

"Seguim monitoritzant les discussions sobre tarifes en curs i esperem que es pugui arribar a un acord global a llarg termini"

Aquestes dades arriben enmig de la situació d'incertesa que plana sobre el major minorista del món per la guerra comercial, al qual podrien afectar, i molt, els propers aranzels dels EUA a importacions xineses. De fet, els experts destaquen que els inversors van a prestar molta atenció a qualsevol comentari que faci la companyia sobre com podrien afectar aquestes noves tarifes al seu negoci en el futur. I és que encara que la major part dels productes que ven Walmart provenen dels Estats Units, un terç dels seus productes són internacionals.

El director financer de Walmart, Brett Biggs, ha abordat aquests problemes al comentari de resultats de Walmart. "Seguim monitoritzant les discussions sobre tarifes en curs i esperem que es pugui arribar a un acord global a llarg termini", tot i que la companyia està "executant estratègies de mitigació, ja que la nostra meta és ser el líder en preus baixos", ha dit Biggs. Així mateix, el directiu ha assenyalat que durant els últims mesos l'equip "ha estat capaç de gestionar acuradament els preus i els marges, tenint en compte tant els nostres clients com els accionistes".

Per la seva banda, el CEO Doug McMillon s'ha referit al tema de les armes. Cal recordar que Walmart també està en el punt de mira per la venda d'armes, sobretot després dels últims tiroteigs. "Els nostres cors segueixen sent amb els nostres associats a El Paso i Southaven, i estem enfocats en la seguretat dels nostres associats i clients en totes les nostres botigues i clubs. Aquests tràgics i dolorosos esdeveniments estaran amb nosaltres per sempre, i els nostres cors estan amb les famílies". El directiu assegura que la companyia només representa al voltant del 2% del mercat actual d'armes de foc, xifra que el col·loca fora dels tres principals venedors de la indústria. A més, el minorista estima que té al voltant del 20% de la quota de mercat en munició.

contador