• La presidenta de la Fed compareix davant del Comitè Bancari del Senat
  • Bank of America Merrill Lynch preveu que el S&P 500 toqui els 2.400 punts a l'estiu
janet-yellen-defend-un-resserrement-graduel-de-la-politique-de-la-fed

Els futurs americans anticipen una obertura sense tendència definida a Wall Street, després que els tres índexs més importants de la borsa de Nova York hagin marcat màxims històrics durant tres jornades consecutives.

  • 37.735,11
  • -
  • 17.706,83
  • -1,65%
  • 5.593,49
  • -

El mercat ha seguit descomptant l’"ambiciosa" reforma fiscal anticipada per Donald Trump en qüestió de setmanes i que ha funcionat com el combustible perfecte perquè la borsa nord-americana marqui nous records.

Una de les claus del dia serà la compareixença de Janet Yellen davant del Comitè Bancari del Senat (el dimecres ho farà davant del Comitè de Serveis Financers de la Casa de Representants). L'interès se centrarà sobretot en les respostes de la presidenta de la Fed a les preguntes dels congressistes.

"El més important són les pistes sobre la velocitat de pujades de taxes i, en particular, si (Yellen) deixa la porta oberta a que la propera sigui a la reunió del mes de març. En aquest cas, el dòlar s'apreciaria i els bons seguirien patint", afirmen des de Bankinter.

Tècnicament, els tres índexs de Wall Street cotitzen en 'pujada lliure' després de marcar nous màxims històrics. Encara que els analistes assenyalen que és probable una correcció de certa envergadura (del 2% al 5%) a curt termini, perquè les borses es mouen en dents de serra. La veritat és que, de moment, no hi ha indicis que anticipin un moviment a la baixa a la borsa d'EUA.

En aquest sentit, Bank of America Merrill Lynch preveu que el S&P 500 toqui els 2.400 punts a l'estiu, però que abans protagonitzi una correcció que el pot fins a nivells de 2.200 - 2.250 punts. D’acord amb el cap de renda variable de l'entitat,Stephen Suttmeier, Wall Street es troba immers en un mercat alcista cíclic i secular, que portarà a S&P 500 fins als 2.400 punts "entre el juliol i l’agost", encara que abans espera l'esmentada correcció. A més, aquest expert, segons declaracions a Bloomberg, pronostica que l'índex tocarà els 3.000 punts "el 2019".

Al mercat de divises, l'euro puja un 0,21%, fins els 1,0619 dòlars, mentre la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta de forma moderada fins al 2,44%. A més, el preu del petroli, en el cas del West Texas, puja un 0,8%, fins a 53,34 dòlars.

Noticias relacionadas

contador