ep tlcan 20180824032101
TWITTER / ESMERALDA ESTRADA

Wall Street registra pujades del 0,7% per començar la setmana, que acosten encara més els índexs als seus anteriors màxims històrics. El mercat reacciona amb optimisme després del nou TLCAN acordat entre els Estats Units i el Canadà, que finalment s'uneix a Mèxic després de setmanes d'àrdues negociacions.

  • 38.239,66
  • -

A l'apartat empresarial, destaca l'enèrgic rebot de Tesla, després del milionari acord entre SEC i Elon Musk pel qual pagarà 20 milions de dòlars i renúnciarà a la presidència de la companyia, tot i que s’hi manté com CEO.

Un altre valor protagonista és General Electric, que es dispara un 8% després d'acomiadar el seu conseller delegat, John Flannery i, al mateix temps, anunciar una càrrega extraordinària comptable associada al seu fons de comerç de 23.000 milions de dòlars. Flannery va arribar al càrrec fa poc més d'un any i no ha pogut solucionar la delicada situació financera de la companyia.

El Canadà s'ha unit a Mèxic en el nou tractat signat amb els EUA

A poques hores perquè conclogués el termini màxim que s'havien donat els EUA i el Canadà per aconseguir un acord sobre la seva relació comercial, tots dos països han tancat els termes sobre els quals s'actualitzarà el Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica del Nord.

Diverses informacions apunten que el pacte que ja es va tancar fa setmanes entre Mèxic i el país presidit per Donald Trump, torna a ser trilateral.

"Són bones notícies per a tots" ha assegurat Debra Steger, professora de la Universitat d'Ottawa, davant la CNBC i ha descrit l'acord com "una victòria per als tres països".

Al mercat de matèries primeres, el petroli cotitza amb lleugeres pujades. El barril West Texas, referència als EUA, repunta un 0,2% fins als 73,38 dòlars. Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,1% respecte al dòlar, fins als 1,1599.

DADES ECONÒMIQUES

Pel que fa a la publicació de dades econòmiques, aquest dilluns es publiquen als EUA diverses dades del sector manufacturer corresponents al mes de setembre, a més de la despesa en construcció d'agost.

Dimecres coneixerem l'evolució del sector serveis i la dada d'ocupació de setembre de la consultora ADP, avançament de l'Informe d'Ocupació oficial que publicarà el govern nord-americà divendres que ve. El consens espera que els salaris repuntin a una taxa interanual del 3%, que la taxa d'atur baixi fins al 3,8% des del 3,9% i que l'economia creï 188.000 llocs de treball.

ÀSIA TANCA MIXTA I EUROPA ES TENYEIX DE VERD

El Vell Continent cotitza amb pujades en quatre dels seus cinc principals índexs aquest dilluns (IBEX-35 +0,7%, CAC 40 +0,25%, DAX 30 +0,58%, FTSE 100 +0,05% i PSI 20 -0,37%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX arrenca octubre rebotant amb la política molt present.

Les borses asiàtiques han tancat amb signe mixt. L'índex Nikkei ha tancat amb un repunt del 0,52%, mentre que el Topix s'ha recuperat de les seves pèrdues inicials per acabar tancant pla. El Kospi sud-coreà ha acabat tancant amb caigudes del 0,18%, mentre que l’ASX 200 australià ho ha fet cedint un 0,57%, afectat pel seu sector financer. Per la seva banda, els parquets de la Xina i Hong Kong han estat avui tancats.

Noticias relacionadas

contador