john flannery headshot 2

Las acciones de General Electric (GE) se disparan un 12% en Wall Street tras sustituir por sorpresa a su consejero delegado, John Flannery, que tan sólo llevaba en el cargo un año.

  • 180,12$
  • 3,79%

El nou CEO i també president del conglomerat industrial i financer és Larry Culp, conegut al mercat per ser el directiu que va transformar amb èxit el grup industrial Danaher entre 2000 i 2014.

Alhora, GE ha anunciat que no complirà els seus objectius anticipats per 2018 i que s'anotarà un càrrec extraordinari comptable de gairebé 23.000 milions de dòlars associat al seu fons de comerç del negoci de generació d'energia.

En un comunicat fet públic aquest dilluns, GE ha explicat que els seus negocis es comporten segons el previst excepte GE Power, per la qual cosa ha reconegut que "no complirà amb la guia prèviament indicada per al flux d'efectiu lliure i el BPA (Benefici Per Acció) per 2018".

A més, GE ha assenyalat que la càrrega extraordinària comptable pertany íntegrament al negoci GE Power. Durant les seves primeres declaracions al capdavant de la centenària companyia, Larry Culp ha comentat que "treballarem molt dur durant les pròximes setmanes per impulsar una execució superior i ens mourem amb urgència".

També ha dit que "seguim compromesos amb el balanç, incloent-hi el despalanquejament. Tenim molta feina per davant per desbloquejar el valor de GE". Els analistes interpreten que la sortida de Flannery es deu al fet que ha trigat massa temps a prendre les decisions que necessita l'empresa per solucionar la seva crisi. D'aquí que les paraules de Culp sobre la "urgència" de la situació hagin estat molt benvingudes pel mercat.

Culp enfrontarà la gegantina tasca de reestructurar GE al costat de Thomas W. Horton, que ha estat nomenat director general. Horton va ser president i conseller delegat d'American Airlines entre 2011 i 2013.

Malgrat el rebot d'aquesta sessió, les accions de GE acumulen una caiguda del 50% durant els últims dotze mesos, percentatge que ha reduït la capitalització borsària del grup fins als 98.000 milions de dòlars. Recentment, el valor, l'únic que havia cotitzat sempre al Dow Jones, va ser exclòs de l'índex i substituït per la cadena de farmàcies Walgreens.

Noticias relacionadas

contador