El petroli cotitza amb lleugeres pujades, cosa que fa que el Brent estigui en màxims de novembre de 2014, per sobre dels 83 dòlars per barril, tot i que ara cotitza fregant aquest nivell. En el cas del barril de West Texas, de referència als EUA, la pujada és del 0,08% fins als 73,3 dòlars.

D'una banda, el preu del WTI es recolza per un informe, publicat divendres, sobre les plataformes dels EUA, que apunta a una desacceleració en la producció de cru del país, que ara rivalitza amb els principals productors: Rússia i Aràbia Saudita.

En el cas del Brent, el preu es dispara fins a màxims per les imminents sancions contra l'Iran, que començarà a apuntar al seu sector petrolier des del 4 de novembre. El viceministre iranià d'Exteriors, Abas Araqchi, va alertar que les noves sancions unilaterals dels Estats Units redundaran en els preus del petroli.

El banc ANZ apunta dilluns que "el mercat està mirant els preus del petroli a 100 dòlars per barril". En un senyal que el mercat financer s'està posicionant per a majors pujades de preus, els fons d'alt risc van augmentar les seves apostes alcistes sobre el cru nord-americà durant la setmana del 25 de setembre i van mostrar dades de la Comissió de Comerç de Futurs de productes bàsics (CFTC) divendres.

"Si les refineries xineses compleixen amb les sancions dels Estats Units més del que s'esperava, llavors és probable que l'equilibri del mercat s'endureixi encara més agressivament", assenyala Edward Bell, analista de matèries primeres del banc Emirates NBD en una nota publicada diumenge.

El president dels Estats Units, Donald Trump, va trucar al rei Salman d'Aràbia Saudita dissabte, per discutir formes de mantenir el subministrament suficient una vegada que les exportacions de l'Iran es vegin afectades per les sancions. "Fins que l'OPEP ofereixi una oferta considerable, en última instància els operadors continuaran empenyent els límits encara més", comenta Stephen Innes, cap d'operacions d'Àsia-Pacific a la corredoria de futurs Oanda a Singapur.

Noticias relacionadas

contador