ep wall street bolsa de valores
TWITTER - Archivo

Wall Street no deixa de somriure. Els principals índexs dels EUA han començat la setmana amb noves (i fortes) pujades després d'una setmana guanyadora. Les aerolínies, un dels sectors més exposats i castigats per la pandèmia, lideren els avanços d'aquest dilluns. En concret, tant l'S&P 500 com el Nasdaq i el Dow Jones avancen al voltant d'un 1,5%.

  • 38.288,38
  • -

"L'economia està tenint un comportament molt millor del que la majoria d'economistes pensava", indiquen els experts de Capital Wealth Planning. "Pot ser que ens quedem a aquests nivells fins a tardor, ja de cara a l'octubre, setembre i novembre, però creiem que les pujades seguiran i que l'S&P 500 arribarà a la temporada tardorenca cotitzant per sobre dels 4.000 punts", afirmen des d'aquesta firma.

Els bons PMIs serveis, sumats a un informe d'ocupació que també ha superat les expectatives, són arguments suficient per continuar creient en el ral·li de les borses. Mentrestant, el coronavirus segueix, tot i l'optimisme inversor, com un tètric teló de fons.

El 4 de juliol, Dia de la Independència dels EUA, s'han registrat més de 200.000 casos a tot el món, batent així el rècord de nous positius en un sol dia. "Les dues setmanes següents seran crítiques per als mercats després que la reobertura de l'economia hagi comportat un repunt de casos", alerten els analistes de Chaikin Analytics.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex i la resta d'Europa estrenen setmana amb fortes pujades després del ral·li de l'Àsia. Les borses de la regió han tancat disparades, amb el sentiment alcista posseint completament els inversors.

Noticias relacionadas

contador