donald-trump 20190503103614

El pla de Donald Trump per a la immigració als Estats Units ha arribat després de més de dos anys i mig d'espera i pugnes judicials. El projecte, elaborat pel gendre i assessor del president, Jared Kushner, orbita al voltant d'una idea: donar prioritat a la immigració qualificada de la mateixa manera que es fa actualment a països com Canadà.

Aquest nou sistema proposat per Trump exigirà als immigrants sol·licitants que sàpiguen anglès i coneguin dades bàsiques de la història del país i la societat nord-americana. "Se'ls demanarà que passin un examen d'educació cívica", ha puntualitzat el president.

"La nostra nació ha brindat protecció al llarg de la seva història a aquells que fugen de persecucions governamentals, però els sol·licitants d'asil legítims estan sent desplaçats per aquells que presenten demandes frívoles", ha seguit. Trump, a més, promet que tot aquell que tingui "una demanda correcta", serà "admès ràpidament".

"Una reforma migratòria sempre és difícil i el Congrés no ha revisat el nostre sistema des de 1990", ha asseverat abans d'afegir que "és poc probable" que el seu projecte sigui aprovat aquest any, més encara tenint en compte les presidencials de 2020.

Per al partit demòcrata, els experts creuen que aquesta reforma ni tan sols es considera ja que ignora l'estatus legal de les persones que han ingressat il·legalment als EUA quan eren nens. No obstant això, Trump segueix donant voltes al gran problema migratori del país des de fa dècades: 11 milions d'immigrants que viuen actualment de manera il·legal en sòl nord-americà.

contador