trump-a-orlando-floride

Trump ha proposat aquest dimarts a través del seu perfil de Twitter el nomenament de dos candidats per ocupar un seient a la Reserva Federal: Judy Shelton i Christopher Waller. El més cridaner de tots dos és que es tracta de dos funcionaris que estan a favor d'una nova baixada de tipus.

En el cas de Waller, sí es tracta d'una alternativa més tradicional, ja que és un economista que actualment treballa per a la Fed de Sant Louis sota les ordres del seu president, James Bullard.

Per la seva banda, Shelton sí es tracta d'una candidatura més exòtica. Està avalada per ser assessora informal del president nord-americà i mai ha estat dins del circuit de la política monetària.

Una de les seves propostes és la de tornar al patró or, és a dir, vincular el valor del dòlar nord-americà al d'aquest metall preciós.

La proposta de dos candidats té lloc després que el Congrés rebutgés els altres quatre proposats per la Casa Blanca anteriorment. Mentrestant, la batalla entre Trump i Jerome Powell continua. El president dels EUA ha carregat una vegada i una altra contra la tasca de l'alt càrrec del banc central acusant-lo de "no tenir ni idea" i ser incapaç de "sentir el mercat".

Pel que fa a la Fed, les mirades dels inversors se centren en la propera reunió que celebrarà el banc central nord-americà a finals de juliol. Encara es desconeix si l'organisme anunciarà llavors una nova rebaixa de tipus o posposarà aquest anunci al seu següent partit el setembre.

Noticias relacionadas

contador