peter navarro casa blanca

L'assessor comercial de la Casa Blanca, Peter Navarro, va dir aquest dimarts que les converses comercials dels Estats Units amb la Xina van en la direcció correcta i que qualsevol concessió a Pequín sobre Huawei és petita en el context d'un acord comercial més ampli.

"Anem en molt bona direcció", va dir Navarro en una entrevista a la CNBC. "És complicat, com va dir el president. Això prendrà temps i volem fer-ho bé. Així que fem-ho bé".

Trump i el president xinès, Xi Jinping, van acordar durant la reunió celebrada dissabte a la cimera del G-20 al Japó reprendre les converses comercials després del fracàs de l'última gran ronda de negociacions el maig.

L'aixecament parcial de les restriccions sobre Huawei va ser un element clau de l'acord, que permet a les empreses nord-americanes vendre components. Washington va posar Huawei en una llista negra el maig, en citar preocupacions per la seguretat nacional sobre la seva tecnologia de xarxa 5G.

Navarro va minimitzar les concessions a Huawei, i ha subratllat que la política dels Estats Units pel que fa al 5G no ha canviat. "Tot el que hem fet bàsicament és permetre la venda de xips a Huawei, i aquests són articles de baixa tecnologia que no afecten la seguretat nacional", va dir Navarro.

Noticias relacionadas

contador