ep dos personas pasan por delante de la entrada de una tienda uniqlo en la gran via la segunda que
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press
37.934,76
  • 306,28
  • 0,81%

Tancament mixt a les borses d'Àsia aquest dijous. El Nikkei japonès ha baixat un 1,4%, mentre que el Hang Seng de Hong Kong cotitza amb caigudes molt moderades (-0,4%). Per la seva banda, l'ASX australià, el Shanghai Composite xinès i el Kospi sud-coreà han tancat amb guanys suaus.

Al Japó, les exportacions del desembre van repuntar a un ritme de l'11,5%, per sobre del 10,1% que esperava el consens. Per part seva, les importacions van pujar un 20,6%, per sota del 22,4% anticipat.

A la Xina, el president Xi Jinping ha demanat als ciutadans que extremin les precaucions durant els seus desplaçaments per la festa de l'Any Nou, que se celebrarà als propers dies, per no augmentar encara més la propagació de la Covid.

Wall Street va tancar aquest dimecres amb pèrdues destacades. Un dels principals llasts per al selectiu nord-americà han estat els bancs regionals, ja que els resultats de PNC Financial Services no han estat ben rebuts pels mercats, i els seus títols han registrat una caiguda del 6,02%. Altres entitats com Lincoln National (-3,44%) i Zions Bancorporation (-5,11%) també han baixat amb força.

També han pesat als mercats les declaracions de James Bullard, president de la Reserva Federal de St. Louis, que, en una entrevista amb The Wall Street Journal, ha tornat a destacar que els tipus han de pujar per sobre del 5%. "Estem gairebé en una zona que podríem anomenar restrictiva, encara no hi hem arribat", ha destacat.

En altres mercats, el petroli West Texas ha caigut un 1,12% (79,28 dòlars) i el Brent ha retrocedit un 1,37% (84,75 dòlars). L'Agència Internacional de l'Energia ha elevat la previsió de demanda mundial de cru per la reobertura ràpida de l'economia xinesa.

Per part seva, l'euro ha continuat amb la seva escalada i s'ha apreciat un 0,01% (1,0789 dòlars), mentre l'unça d'or ha baixat un 0,22% (1.905 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys s'ha relaxat al 3,372% i el bitcoin ha perdut un 2,35% (20.834 dòlars).

Noticias relacionadas

contador