ep las transacciones de los turistas asiaticos en alipay durante el ano nuevo chino aumentaron un 66
ALIPAY

Tancament alcista a les borses d'Àsia aquest dijous, amb la Xina i Hong Kong tancats per festiu. El Nikkei japonès ha pujat un 0,8%, mentre que el Kospi de Corea del Sud ha rebotat un 1,3% i l'ASX australià ha tancat amb avenços més moderats del 0,4%.

  • 39.069,68
  • 0,73%

Sobre el terratrèmol a Taiwan, TSMC va confirmar que els danys patits a les seves plantes de producció de xips van ser menors i no van afectar la maquinària més sensible. El terratrèmol, el pitjor patit pel país en els darrers 25 anys, ha matat 9 persones i ha deixat més de 1.000 ferits.

LES DECLARACIONS DE POWELL

Wall Street va tancar amb signe mixt després de les declaracions de Jerome Powell. El president de la Reserva Federal ha assegurat aquest dimecres que l'organisme té "temps" per decidir la data d'inici de les retallades dels tipus d'interès, i ha reiterat que no arribaran fins que el banc central tingui "més confiança" sobre el descens de la inflació cap a la meta del 2% interanual. Les decisions se seguiran prenent "reunió a reunió", ha afegit.

"No esperem que sigui apropiat reduir la nostra taxa de política fins que tinguem més confiança que la inflació està baixant de manera sostenible cap al 2%. Atesa la fortalesa de l'economia i els avenços en matèria d'inflació fins ara, tenim temps per deixar que les dades entrants guiïn les nostres decisions de política", va destacar durant la seva intervenció al Fòrum de Negocis, Govern i Societat de Stanford, Califòrnia.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,17% (89,50 dòlars) i cotitza a màxims des d'octubre. Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,06% (1,0842 dòlars), i l'unça d'or avança lleugerament un 0,03% (2.315 dòlars), i cotitza a màxims històrics.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4,36% i el bitcoin cedeix lleugerament un 0,2% (65.759 dòlars).

Noticias relacionadas

contador