janet yellen s exprimant durant une conference 20240228135739

La Secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, arriba a la Xina aquest dijous per fer front a quatre dies complets de reunions amb funcionaris.

Segons recull CNBC, aquest divendres, 5 d'abril, es reunirà amb el viceprimer ministre He Lifeng, el governador de Guangdong, Wang Weizhong, experts econòmics i representants de la Cambra de Comerç dels EUA a la Xina.

El dissabte, 6 d'abril, continuarà les reunions amb el viceprimer ministre He Lifeng, i el diumenge, 7 d'abril, hi haurà trobada amb el primer ministre Li Qiang, el ministre de Finances, Lan Fo'an, l'alcalde de Pequín, Yin Yong, destacats economistes xinesos i estudiants i professors de la Universitat de Pequín

Finalment, dilluns, 8 d'abril, es reunirà amb l'exviceprimer ministre Liu He, i el governador del Banc Popular de la Xina, Pan Gongsheng.

Aquest és el segon viatge de Yellen al país des de l'estiu, ja que els Estats Units i la Xina busquen augmentar la comunicació d'alt nivell. El secretari d'Estat dels Estats Units, Antony Blinken, també té previst visitar la Xina novament aquest any.

Segons el Tresor, Yellen discutirà "pràctiques comercials injustes i subratllarà les conseqüències econòmiques globals de l'excés de capacitat industrial xinès".

Noticias relacionadas

contador