ep archivo   wall street bolsa de valores
TWITTER - Archivo

Wall Street obre la sessió d'aquest divendres amb suaus caigudes després de les fortes pèrdues de dijous, que van enviar els índexs novaiorquesos a mínims de gairebé dos anys. Sense comptar la sessió de divendres, les caigudes mensuals oscil·len entre el 7,2% per al Dow Jones i el 9,1% per al Nasdaq.

  • 37.753,31
  • -

L'S&P 500 va tancar la jornada als 3.640 punts, després de marcar un nou mínim anual intradia als 3.610 punts. "El mal moment actual dels mercats ens fa extremar la prudència, ja que no descartem que acabi abandonant els mínims anuals. Això ens faria pensar en una extensió de les caigudes fins al nivell dels 3.200 punts", explica César Nuez, analista de Borsamania.

Tot i això, l'índex també té un fort suport als 3.500 punts, que es correspon amb un ajust de Fibonacci del 50% de tota la pujada des dels mínims de la pandèmia fins als màxims històrics de principis d'any.

DADES D'INFLACIÓ

Així, malgrat aquest sentiment tan negatiu, un fort rebot es pot produir en qualsevol moment. "Poques vegades he vist un sentiment tan dolent. Estem condemnats, estem condemnats! Aquest sembla ser l'estat d'ànim que preval als mercats. La bona notícia és que aquest és el tipus de coses que necessitem per arribar al moment de capitulació enquè tothom llença la tovallola i el mercat toca fons", afirma Neil Wilson, director d'anàlisi de Markets.com.

La clau de la jornada són les dades d'inflació que s'han publicat als Estats Units. El deflactor del consum privat PCE s'ha moderat a l'agost fins al 6,2% en taxa interanual, des del 6,4% del juliol. En canvi, l'índex de preus subjacent de consum personal, la mesura d'inflació preferida de la Fed, ha augmentat fins al 4,9%, des del 4,7% del mes anterior. El consens esperava que el PCE interanual repuntés al 6,3% i que l'IPC subjacent es mantingués al 4,7%.

Així mateix, també s'ha conegut l'índex del sentiment del consumidor de la Universitat de Michigan, que ha baixat fins a 58,6 al setembre des de 59,5 del mes anterior. Pel que fa a les expectatives d'inflació, molt seguides pel mercat els darrers mesos, s'ha moderat lleugerament el 2,7% des del 2,8%.

"És probable que les expectatives d'inflació es mantinguin relativament inestables als propers mesos, ja que la incertesa dels consumidors sobre aquestes expectatives es va mantenir alta i és poc probable que disminueixi davant de les contínues pressions mundials sobre la inflació", ha indicat Joanne Hsu, directora de consumidors de la Universitat de Michigan.

Per part seva, la vicepresidenta de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), Lael Brainard, ha reiterat la postura agressiva del banc central nord-americà per frenar l'elevada inflació que afecta l'economia nord-americana.

"La política monetària haurà de ser restrictiva durant algun temps per tenir confiança que la inflació està tornant a la meta", ha assenyalat en un discurs a Nova York. "Per aquestes raons, ens comprometem a evitar retrocedir prematurament", ha afegit, en referència a la històrica pujada de tipus que ha emprès la Fed durant els darrers mesos.

També s'espera un discurs de la governadora Michelle Bowman, que explicarà els principis sobre supervisió bancària.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, les accions de Nike s'ensorren després de publicar els resultats, que s'han vist afectats per l'augment de costos i les tensions de la cadena de subministrament.

A més, Meta, matriu de Facebook, ha anunciat que congela les contractacions "per a la majoria dels rols a l'empresa" i que el seu objectiu se centra a "minimitzar els costos", a causa de la menor inversió publicitària i de la competència més gran.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,9% (80,47 dòlars) i el cru Brent avança un 0,02% (88,51 dòlars), mentre que l'euro es deprecia un 0,61% (0,9754 dòlars). A més, l'unça d'or rebota un 0,22% (1.672 dòlars) i el bitcoin retrocedeix un 0,4% (19.346 dòlars).

Noticias relacionadas

contador