eeuucbdinero11

El deflactor de consum privat PCE dels Estats Units a l'agost ha baixat lleugerament fins al 6,2% en taxa interanual, una xifra que ha millorat la dada del juliol, 6,4%, i el que esperava el consens, 6,6%. L'índex ha estat publicat aquest divendres per l'Oficina d'Estadístiques Laborals del Departament de Comerç dels Estats Units.

Així mateix, l'acceleració en l'evolució mensual ha augmentat fins al 0,3% a l'agost, per sobre del -0,1% registrat al juliol i coincidint amb la dada anticipada pel mercat (0,3%).

Pel que fa a la inflació PCE subjacent, que exclou els preus de l'energia i els aliments no elaborats, a l'agost ha augmentat fins al 4,9% des del 4,7% del mes anterior i respecte a la xifra anticipada pel consens, que havia pronosticat que es mantingués al 4,7%. L'evolució mensual d'aquest indicador s'ha disparat fins al 0,6% des del 0% del juliol i ha empitjorat lleugerament la xifra esperada pel mercat, 0,5%.

Pel que fa al mes anterior, l'índex de preus PCE va augmentar com a reflex d'un augment dels preus dels serveis (0,6%) i dels preus dels aliments, que van pujar el 0,8%. En canvi, els preus de l'energia van disminuir el 5,5% i els preus dels béns van caure el 0,3%.

Pel que fa al mateix període de fa un any, els preus dels béns van augmentar un 8,6% i els preus dels serveis es van incrementar un 5%. Els preus dels aliments, per part seva, van pujar un 12,4% i els preus de l'energia es van elevar un 24,7%.

Pel que fa als ingressos personals als Estats Units durant el mes d'agost s'han mantingut al 0,3%. Les despeses personals, per part seva, també s'han incrementat fins al 0,4% des del -0,2% anterior i el 0,2% anticipat.

Noticias relacionadas

contador