wall-street-traders
38.460,92
  • -
  • -

Wall Street registra suaus compres del 0,2% després de tres sessions de pèrdues moderades, durant les quals la Borsa de Nova York no s'ha allunyat massa dels seus últims màxims històrics. La guerra comercial segueix dirigint els inversors i l'optimisme i l'escepticisme se succeeixen a una velocitat alarmant en funció de l'últim titular que es publica sobre aquest assumpte.

El WSJ va publicar aquest dijous que Pequín havia convidat Washington per mantenir a la capital del gegant asiàtic una altra ronda de negociacions. Encara es desconeix si la Casa Blanca l'ha acceptat, tot i que Donald Trump ha dit que l'acord està "potencialment molt a prop".

Per la seva banda, el president xinès, Xi Jinping, ha comentat aquest divendres que vol un acord "sobre la base del respecte mutu i la igualtat". No obstant això, Trump ha assenyalat que "no em va agradar la seva referència a la igualtat".

A més, la Cambra de Comerç dels EUA ha avisat que és possible que les dues potències no puguin tancar un acord ferm de "fase u" abans que entrin en vigor els aranzels previstos per al 15 de desembre.

Independentment del resultat final, Morgan Stanley sosté que un acord de 'fase u' és el màxim al qual poden aspirar els inversors.

A l'àmbit macro, falten per publicar els PMI manufacturer i serveis dels EUA. Atenció també a l'índex del sentiment de consumidor de la Universitat de Michigan i a l'índex d'activitat manufacturera de la Fed de Kansas.

Dins de l'àmbit empresarial, especial atenció a Tesla. El fabricant de cotxes elèctrics dirigit per Elon Musk cau un 3% després de presentar el polèmic disseny de la Cybertruck, una camioneta amb 805 quilòmetres d'autonomia i un disseny molt futurista.

LA VISIÓ DE ROBECO PER 2020

La gestora Robeco no veu "desgavellat" que la renda variable caigui més d'un 20% el 2020 i els Estats Units pateixi una recessió, segons contempla al seu escenari més negatiu per les seves perspectives de l'any que ve. A l'escenari central del seu Informe anual de perspectives, Robeco preveu que l'expansió econòmica duri una mica més i que el mercat alcista en renda variable recorri l'últim tram del seu ascens de gairebé un decenni.

"Esperem que els mercats de valors arribin a nous màxims, i iniciïn després un període més complicat", ha sostingut el responsable de fons multiactius de la gestora, Jeroen Blokland, que ha explicat que la renda variable tendeix a pujar fins just abans que comenci una recessió.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 cotitza en màxims de tots els temps. "O el que és el mateix, es troba en pujada lliure absoluta. Tècnicament, no hi ha senyal de fortalesa més important que aquest, cosa que no vol dir que no es puguin produir correccions de curt termini (fases de reacció)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"El preu ha saltat amb claredat a l'alça després d'un lateral que està durant a prop de dos anys: des de principis de 2018. I això acostuma a portar importants implicacions alcistes a mitjà i llarg termini", afegeix aquest expert.

A altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,2%, fins als 58,73 dòlars, després de registrar dimarts la seva sessió més baixista des de setembre. A més, l'euro es deprecia un 0,02%, fins als 1,1055 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo a 10 anys ha pujat fins a l'1,769% i la de el bo a 2 anys ha avançat fins a l'1,605%.

Noticias relacionadas

contador