casa blanca twitter

La Casa Blanca ha expressat aquest dijous el seu suport a un possible impeachment al Senat després de considerar que aquesta és "l'única Cambra on el president dels Estats Units, Donald Trump, obtindria justícia" en el cas que el judici polític contra el dirigent tiri endavant a la Cambra de Representants.

Així ho ha donat a conèixer l'Administració després d'una reunió privada entre sis senadors republicans i diferents alts càrrecs de la Casa Blanca, que han abordat la possibilitat que es produeixi finalment un judici polític a Trump, segons ha assenyalat The Washington Post.

En cas de realitzar-se, la Casa Blanca ha emfatitzat que es duria a terme un judici "ràpid" de "no més de dues setmanes" per no "generar danys" al president.

Així mateix, els alts càrrecs han explicat que, d'aquesta manera, Trump seria sotmès a un "procés just" i han assenyalat que esperen que el precandidat presidencial demòcrata Joe Biden estigui entre els testimonis, segons ha assenyalat Reuters.

"El president Trump vol un judici al Senat, perquè és clarament l'única Cambra en la qual pot esperar que es faci justícia i rebre un procés just sota la Constitució", ha assegurat el portaveu Hogan Gidley en un comunicat.

"Esperem finalment escoltar els testimonis que realment van presenciar i possiblement van participar en corrupció, com Adam Schiff, Joe Biden, Hunter Biden i l'anomenat 'informant', per nomenar-ne alguns", ha agregat Gidley, en relació a un personatge anònim que va presentar una queixa sobre una conversa telefònica entre Trump i el president ucraïnès Volodimir Zelenski.

Amb aquestes declaracions, la Casa Blanca ha volgut mostrar un compromís amb el degut procés, especialment perquè els republicans han criticat els demòcrates de la Cambra per com han portat a terme els procediments sobre l'impeachment, segons ha assenyalat el diari local Politico.

L'alt càrrec de la Casa Blanca ha afegit que el president Trump ha sostingut nombroses reunions setmanals amb senadors republicans i, en ocasions, amb oficials de la Casa Blanca. Aquestes reunions han estat descrites com casuals, però l'impeachment ha estat discutit també per abordar les estratègies abans de l'anunci de la resolució de la Cambra de Representants.

Trump va assegurar a principis d'aquesta setmana que "estudiarà" la possibilitat de comparèixer en el marc del procés obert contra ell al Congrés tot i que considera que és una "caça de bruixes" sense cap tipus de base legal.

El procés va arrencar formalment el 24 de setembre. Durant els últims dies, el Comitè d'Intel·ligència de la Cambra de Representants ha sostingut una sèrie de compareixences públiques que estan cridades a establir les bases de la possible obertura formal d'un judici polític per a una possible destitució de Trump. Perquè el procés prosperi, una majoria de la Cambra de Representants hauria de votar a favor, si bé, els republicans són majoria al Senat, on tindria lloc l'esmentat judici.

Noticias relacionadas

contador