trader-sorprendido-mirando-pantallas-wall-street
Reuters
38.460,92
  • -
  • -

Wall Street registra caigudes moderades del 0,2% molt pendent de la nova ronda de negociacions comercials que mantindran la Xina i els Estats Units a partir del proper dijous, 10 d'octubre. Després de les febles dades econòmiques publicades durant els últims dies, els inversors esperen que, almenys, les dues parts segueixin negociant i no s'imposin nous aranzels.

L'últim que se sap ho apunta la CNBC. La Xina es mostra reticent a signar el pacte comercial que Trump ha posat sobre la taula. Oficialment, els dos països es veuran les cares de nou aquest dijous a Washington.

Segons Bloomberg, els funcionaris xinesos que han visitat els EUA recentment que els temes que estan disposats a discutir com a part d'un possible acord comercial s'han reduït considerablement. Aquesta notícia ha reduït l'optimisme sobre un acord ampli en la visita que liderarà el viceprimer ministre xinès, Liu He, que arribarà a Washington dijous.

A nivell geopolític, un altre punt d'incertesa per a la Xina es troba a Hong Kong, ja que les protestes ciutadanes segueixen desafiant el règim que governa aquesta Regió Administrativa Especial que depèn del govern comunista xinès.

A l'escena empresarial, General Motors (-1%) segueix sense poder arribar a un acord amb els seus treballadors als EUA perquè finalitzin la vaga en què demanen millores salarials. El conflicte laboral ja va per la seva quarta setmana.

ALTRES MERCATS

A altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,3%, fins als 53,54 dòlars. L''or negre' ha repuntat durant els últims dies, tot i la debilitat de la demanda mundial.

A més, l'euro s'aprecia un 0,1%, fins als 1,0986 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys se situa a l'1,54%, mentre el rendiment del bo a 2 anys repunta lleugerament fins a l'1,43% i el del bo a 3 mesos es manté a l'1,71%.

Noticias relacionadas

contador