traders-dudan-cotizacion-wall-street
Reuters
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street registra suaus caigudes davant el ressorgiment de la guerra comercial entre la Xina i els EUA, que ha tornat a posar en tensió a les borses mundials. La possibilitat que un acord entre les dues potències torni a retardar fins al 2020 va provocar pèrdues moderades aquest dimecres a la Borsa de Nova York.

No tot és pessimisme entre la Xina i els EUA. Les últimes informacions publicades pel WSJ apunten que la Xina ha convidat funcionaris nord-americans a Pequín per mantenir una altra ronda de negociacions.

El ministre de comerç del gegant asiàtic assegura, a més, que els últims rumors no són precisos i dues potències mantenen el contacte amb vistes a segellar l'acord de 'fase u'.

Aquest pacte no se signarà finalment fins al 2020, almenys segons l'últim informe dels experts de Danske Bank.

EMPRESES I ECONOMIA

A l'escena empresarial, el president dels EUA va visitar aquest dimecres les instal·lacions que Apple té a Austin (Texas). Allà, Trump es va desfer en afalacs cap a Tim Cook, conseller delegat del colós tecnològic.

A més, Tesla vol conquistar Amèrica i aquest dijous presentarà la seva camioneta elèctrica, la Cybertruck, amb la qual entrarà al negoci del model de cotxe més venut als EUA durant els últims anys.

Pel que fa a operacions corporatives, el bròker nord-americà Charles Schwab està ultimant l'adquisició d'un dels seus principals competidors, TD Ameritrade, per aproximadament uns 26.000 milions de dòlars.

A nivell econòmic, les peticions inicials de desocupació s'han mantingut als 227.000, per sobre de la caiguda esperada fins als 219.000. I les peticions contínues han repuntat fins a 1.695.000, enfront dels 1.685.000 anticipats. En positiu, l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia ha pujat el novembre fins a 10,4 des de 5,6, per sobre del 7,0 pronosticat.

LA VISIÓ DE ROBECO PER 2020

La gestora Robeco no veu "desgavellat" que la renda variable caigui més d'un 20% el 2020 i els Estats Units pateixi una recessió, segons contempla al seu escenari més negatiu per les seves perspectives de l'any que ve. A l'escenari central del seu Informe anual de perspectives, Robeco preveu que l'expansió econòmica duri una mica més i que el mercat alcista en renda variable recorri l'últim tram del seu ascens de gairebé un decenni.

"Esperem que els mercats de valors arribin a nous màxims, i iniciïn després un període més complicat", ha sostingut el responsable de fons multiactius de la gestora, Jeroen Blokland, que ha explicat que la renda variable tendeix a pujar fins just abans que comenci una recessió.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 cotitza en màxims de tots els temps. "O el que és el mateix, es troba en pujada lliure absoluta. Tècnicament, no hi ha senyal de fortalesa més important que aquest, cosa que no vol dir que no es puguin produir correccions de curt termini (fases de reacció)", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"El preu ha saltat amb claredat a l'alça després d'un lateral que està durant a prop de dos anys: des de principis de 2018. I això acostuma a portar importants implicacions alcistes a mitjà i llarg termini", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,2%, fins als 57,75 dòlars, després de registrar dimarts la seva sessió més baixista des de setembre. A més, l'euro s'aprecia un 0,02%, fins als 1,1074 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo a 10 anys puja fins a l'1,76% i la del bo a 2 anys avança fins a l'1,60%.

Noticias relacionadas

contador