charles schwab2
77,07$
  • 2,37$
  • 3,17%

El bròker nord-americà Charles Schwab està ultimant l'adquisició d'un dels seus principals competidors, TD Ameritrade, per aproximadament uns 26.000 milions de dòlars.

Tot apunta que el moviment, anunciat per la CNBC, es farà públic durant les pròximes hores. Si es confirma l'acord, es generarien repercussions a tot el món dins del sector del corretatge.

A falta que hi hagi un pronunciament oficial per qualsevol de les dues companyies, l'adquisició sembla haver tingut una bona acollida al parquet i les accions de Charles Schwab han registrat pujades al voltant del 8%. Si continuen amb la mateixa tendència durant la resta de la jornada, serà el major increment des d'abril de 2003.

La pujada de Charles Schwab es queda petita en comparació amb la que està registrant TD Ameritrade, els seus títols s'han arribat a disparar-se a prop d'un 16% fins a arribar als 51,81 dòlars per acció.

ELIMINAR LA COMPETÈNCIA

L'acord es produirà un mes després que les dues companyies anunciessin plans per eliminar les comissions a la gran majoria de les transaccions en línia.

Tot i que això és una gran notícia per als clients, ha posat en escac els analistes que es pregunten com faran front a la pèrdua d'ingressos i és que, la comissió de 4,95 dòlars que cobra ara mateix Charles Schwab representa entre el 3% i el 4% dels seus ingressos.

La unió de les dues companyies sumada a l'eliminació de les comissions, posaria fre a la intensa competència que està exercint Robinhood, una aplicació comercial popular entre els millennials pel seu model comercial sense comissions.

contador