wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street registra caigudes del 0,3% en una nova setmana marcada pels resultats empresarials i mentre les borses europees es troben tancades per vacances. A més, el petroli repunta amb força després que Washington hagi endurit les sancions a l'Iran.

Dins del front empresarial, aquest dilluns publiquen resultats companyies com Halliburton (ha triplicat els seus beneficis), Whirlpool i Celanese.

A més, aquest dimarts rendiran comptes davant el mercat Coca-Cola, Twitter, eBay i Verizon, entre d'altres. Dimecres, ho faran Facebook, Microsoft i Tesla, mentre que Amazon, Ford, Starbucks i Domino's ho faran dijous i, finalment, Chevron, Exxon Mobil i Colgate ho faran divendres.

Pel que fa a Tesla, és una de les protagonistes aquest dilluns després de l'explosió d'un Model S a Xangai. La fabricant dirigida per Elon Musk es deixa a prop d'un 3% a l'espera d'aclarir-ne els fets.

A àmbit macro, l'índex d'activitat nacional de la Fed (Reserva Federal) de Chicago ha pujat fins a -0,15 des de -0,31. Falten per publicar la venda d'habitatges existents de març.

Finalment, al mercat de matèries primeres, el petroli avança més d'un 2% després de les informacions que asseguren que Washington deixarà de banda les exempcions en les seves sancions a l'Iran. Fins ara, l'Administració Trump permetia a vuit països seguir important petroli iranià. Des del 2 de maig, hauran de deixar de fer-ho.

ÀSIA TANCA EN VERMELL I EUROPA TANCA PER VACANCES

Les borses europees estan tancades aquest dilluns a la festivitat del dilluns de Pasqua. Totes elles tornaran a cotitzar a partir de demà, amb l'IBEX partint des dels 9.581 punts que va registrar durantla seva última sessió, és a dir, nous màxims des dels registrats el passat mes de setembre.

A Àsia, d'altra banda, ha dominat el vermell amb les borses d'Austràlia i Hong Kong tancades també per vacances. Al Japó, el Nikkei 225 ha cedit terreny arrossegat per pesos pesants del selectiu com Softbank Group, Fast Retailing i Fanuc. Per la seva banda, el Topix ha acabat la sessió pla.

Noticias relacionadas

contador