petroleoiran

Els preus del cru avancen amb ganes aquest dilluns. El petroli puja més d'un 3% davant les informacions que apunten que els Estats Units deixi de donar concessions a les seves sancions imposades a les exportacions iranià.

El barril de Brent, referència a Europa, avança més d'un 3% per sobre dels 74 dòlars. Per la seva banda, el de West Texas, referència als EUA, s'eleva més d'un 2,6% i coqueteja ja amb els 66 dòlars per barril.

Les últimes informacions publicades pel rotatiu The Washington Post asseguren que el secretari d'Estat dels EUA, Mike Pompeo, anunciarà que a partir del proper 2 de maig no es concedirà cap exempció a les exportacions de cru iranià com s'estava fent fins ara.

A continuació, l'agència de notícies Reuters ha confirmat aquestes informacions citant al seu torn a una font propera a l'assumpte. Aquest any, els preus del petroli acumulen un ral·li que ha portat el West Texas a acumular guanys de més del 40%.

Les sancions dels EUA a l'Iran van entrar en vigor el passat mes de novembre de 2018.

Amb tot, en aquell moment l'Administració Trump va permetre a vuit països seguir important cru iranià, almenys durant els sis propers mesos. Aquests vuit compradors estan principalment a Àsia: Xina, Índia, Japó... però també es troben entre ells Itàlia, Grècia, Turquia i Taiwan.

"Òbviament, les sancions són un dels principals sostenidors d'aquestes pujades", apunta Daryl Liew, de Reyl Singapore. A més, destaca que les bones dades macro publicades per la Xina la passada setmana poden estar elevant les expectatives de demanda per part del gegant asiàtic.

Noticias relacionadas

contador