trader-operando-wall-street
Reuters
38.085,80
  • -
  • -

Wall Street registra caigudes moderades del 0,2% després de marcar nous màxims històrics divendres passat. Cal recordar que aquest dilluns la Borsa de Nova York va romandre tancada per la celebració del dia de Martin Luther King. Des del començament de l'any, el Dow Jones repunta un 2,8%, l'S&P 500 puja un 3% i el Nasdaq avança un 4,6%.

Dins de l'àmbit empresarial, Boeing negocia la concessió d'un préstec de 10.000 milions de dòlars en plena crisi per la retirada de producció del 737 Max.

Les mirades també estaran posades en Netflix. La popular plataforma de reproducció en continu (streaming) publicarà els seus resultats després del tancament de mercat. Seran els primers després de l'arribada de Disney+ al sector (aquesta plataforma ha avançat la seva arribada a Espanya el 24 de març).

En matèria política, Trump torna a ser notícia. El president dels EUA ha aprofitat un escenari incomparable com el fòrum de Davos per fer campanya electoral. Allà ha defensat els seus aranzels i ha assegurat que "el somni americà ha tornat".

També ha dit que els EUA "està liderant el rebot de l'economia mundial" i ha ficat més pressió a la Reserva Federal (Fed) perquè abaixi els tipus més ràpidament. El Fons Monetari Internacional (FMI) ha retallat lleugerament la seva previsió de creixement per als EUA el 2020 fins al 2% des de l'anterior 2,1%.

Sobre el procés de judici polític (impeachment) que s'inicia aquest dimarts al Senat, ha reiterat que es tracta d'una "caça de bruixes", com fa sempre que algú l'acusa d'un comportament inadequat. En qualsevol cas, es dona per fet que els republicans evitaran reprovar-lo per les seves pressions al president d'Ucraïna. Així, és molt improbable que les borses es vegin afectades per aquest assumpte.

A Àsia, un brot de pneumònia d'un coronavirus desconegut fins al moment ha provocat una gran alarma sanitària a Àsia i ha posat en escac els mercats mundials, especialment els asiàtics. L'agència de qualificació creditícia Moody's no ha trigat a retallar la valoració de Hong Kong. A Espanya, l'IBEX també registra caigudes i perd i als 9.600 punts arrossegat per aquesta tendència negativa de la resta de borses.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,6%, fins als 58,16 dòlars, mentre l'unça d'or cau un 0,6%, fins als 1.549 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,14% i es canvia a 1,1110 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins a l'1,79% i la del bo a 2 anys baixa a l'1,54%.

Noticias relacionadas

contador