ep el presidente de estados unidos donald trump se dirige a sus simpatizantes en el sharon l morris
Joe Burbank/TNS via ZUMA Wire/dp / DPA

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat aquest dilluns que vuit membres de la Cambra de Representants s'incorporaran al seu equip "per combatre" l'impeachment o judici polític a què s'enfronta, però els legisladors no formaran part del seu equip legal.

Així ho ha fet públic la Casa Blanca en un comunicat, en què també ha titllat l'acusació contra el mandatari d'"hiperpartidista i infundada". Els congressistes elegits són: Doug Collins, Mike Johnson, Jim Jordan, Debbie Lesko, Mark Meadows, John Ratcliffe, Elise Stefanik i Lee Zeldin.

"Al llarg d'aquest procés, aquests congressistes han brindat orientació a la Casa Blanca, que tenia prohibit participar en els procediments inventats pels demòcrates a la Cambra de Representants", ha explicat la Casa Blanca.

En aquest context, Trump "espera que continuïn participant i confia que l'ajudaran a posar fi ràpidament a aquesta descarada venjança política en nom del poble nord-americà", ha agregat. La defensa legal del president dels Estats Units està formada pels advocats Kenneth Starr i Robert Ray, responsables de l'informe que va desembocar en el judici polític Bill Clinton pel cas Lewinski. Al costat d'ells treballaran l'advocat de la Casa Blanca Pat Cipollone i l'advocat personal de Trump, Jay Sekulow, així com l'exfiscal general de Florida Pam Bondi i l'advocada personal Jane Raskin.

L'impeachment va arribar al Senat dimecres després que la Cambra de Representants designés els set 'mànagers' i enviés el plec de càrrecs a la cambra alta, i va perdre amb això el control del judici polític contra Trump. La Cambra de Representants, de majoria demòcrata, va iniciar el setembre una investigació oficial per determinar si hi havia base jurídica per llançar l'impeachment contra l'inquilí de la Casa Blanca, cosa que va fer finalment el desembre.

Trump està acusat de pressionar el seu parell ucraïnès, Volodimir Zelenski, perquè obrís dues investigacions: una sobre les suposades corrupteles del precandidat demòcrata Joe Biden i el seu fill Hunter al país europeu i una altra sobre la "desacreditada teoria" que va ser Kíev, no Moscou, que va interferir en les eleccions presidencials de 2016.

Segons els congressistes nord-americans, Trump va condicionar a l'obertura d'aquestes dues investigacions una "anhelada" visita de Zelenski a la Casa Blanca i l'ajuda militar que els Estats Units dona a Ucraïna en el marc de la guerra a Donbas.

Noticias relacionadas

contador