trump macron

Els presidents de França, Emmanuel Macron, i els Estats Units, Donald Trump, han mantingut aquest dilluns una conversa en la qual han acordat donar-se fins que acabi aquest any per negociar sobre l'impost digital a les companyies d'Internet que prepara París.

Els dos mandataris s'han compromès així a cessar l'encreuament d'amenaces aranzelàries, segons informen diversos mitjans francesos citant fonts governamentals.

"Excel·lent conversa amb @realDonaldTrump sobre impostos digitals. Treballarem junts en un bon acord per evitar qualsevol augment en els aranzels", ha publicat aquest dilluns Macron al seu compte a Twitter en dos missatges, el primer, en francès i el segon, en anglès.

L'anomenada 'Taxa GAFA', en referència a Google, Apple, Facebook i Amazon, gravaria amb un 3 per cent de la xifra de negoci generada en territori francès per les grans companyies de serveis digitals.

Segons els càlculs del govern gal, aquest impost permetria recaptar fins als 650 milions el 2020. Al voltant d'una trentena d'empreses del sector es veurien afectades pel nou impost, de les quals la majoria són companyies nord-americanes.

contador