wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street registra un suau rebot del 0,2% en una jornada marcada per la inflació nord-americana i les actes de l'última reunió de la Fed (Reserva Federal), celebrada el passat mes de març. La Borsa de Nova York va tancar aquest dimarts en negatiu per la retallada de previsions econòmiques de l'FMI i l'amenaça de l'Administració Trump d'imposar més aranzels als productes europeus.

A l'àmbit empresarial, Apple cau un 1% després que HSBC hagi rebaixat el seu consell perquè "arriba molt tard al negoci de la reproducció en continu (streaming)". El banc asiàtic fa així referència a l'Apple TV Plus, servei amb el qual la tecnològica busca competir amb altres companyies com Amazon i Netflix.

A més, els experts de JP Morgan han retallat el preu objectiu de Boeing fins a 430 dòlars des de 450 per la crisi del 737 Max, tot i que han mantingut el consell de sobreponderar el valor.

A més, Uber espera recaptar 10.000 milions de dòlars en la seva sortida a borsa a Wall Street, xifra que li atorgaria una valoració total de 100.000 milions de dòlars.

DADES MIXTES D'INFLACIÓ

En matèria macro, aquest dimecres s'ha conegut la dada d'inflació nord-americana. L'IPC de març va repuntar un 0,4%, per sobre del 0,3%, fins a l'1,9% interanual (previsió d'1,8%).

No obstant això, l'IPC subjacent, que exclou els aliments i l'energia i és més fiable, ha pujat un 0,1%, per sota del 0,2% esperat, fins al 2% interanual. "Aquestes dades mantindran l'estratègia de la Fed de ser pacient" durant les seves pròximes reunions, afirmen els experts de TD Securities.

ACTES DE LA FED I ALTRES MERCATS

Especial atenció també a les actes de la Fed corresponents a la reunió de març. Aquell trobada va suposar un 'gran gir' en la política monetària del banc central, encara que els analistes dubten que les actes afegeixin molt més respecte al canvi de missatge del banc central.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,6%, fins als 64,38 dòlars, després de marcar aquest dimecres màxims anuals. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,25%, fins als 1,1234 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins al 2,49%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys baixa fins al 2,33% i el del bo a tres mesos s'ha mantingut al 2,43%.

Noticias relacionadas

contador